Un trio de forta la Lisabona

marți, 02 octombrie 2001, 23:00
3 MIN
 Un trio de forta la Lisabona

Intr-un meci contind ca epilog al etapei a VII-a din campionatul portughez de fotbal, echipa lui Loti Bölöni si Marius Niculae, Sporting Lisabona, a intrecut pe propriul teren cu 5-0 o echipa de traditie a fotbalului lusitan, Vitoria Guimaraes. Este cel de-al cincilea succes consecutiv pentru Sporting in ultimele trei saptamini si totodata cel mai clar de cind echipa a fost preluata de Bölöni. Scorul a fost deschis de Joao Pinto, in minutul 34, Niculae a marcat pentru 2-0 in ultimul minut al primei reprize, iar dupa pauza au mai inscris Beto si Jardel (de doua ori). In urma acestui rezultat, Sporting a urmat pe locul al treilea in clasament, cu 13 puncte, dupa lidera Boavista (16 p) si FC Porto (13 p, golaveraj superior), insa in fata eternei rivale Benfica si a frumoasei revelatii a acestui sezon, Maritimo Funchal.
Aclamat la scena deschisa dupa acest emci de suporterii "leilor verzi", brazilianul Jardel a spus, insa, ca golurile sale nu vor conta in nici un fel, oricit de multe vor fi, daca Sporting nu va cistiga titlul de campioana in acest sezon. Dupa o vara foarte agitata, in care a dorit cu orice pret sa plece de la Galatasaray, dar a durat foarte mult pina sa-si gaseasca un club dornic sa-l transfere, brazilianul pare a se simti excelent sub comanda lui Bölöni, la Sporting, echipa pentru care a marcat deja zece goluri in primele sale sase meciuri. Performanta sa este cu atit mai demna de luat in seama daca amintim ca a marcat in fiecare emci in care a jucat, in campionat ori in Cupa UEFA. Jardel spune, inca, ca ambita sa personala tinteste mai sus, adica spre un succes cit mai grandios cu Sporting in acest sezon: cistigarea campionatului Portugaliei si – de ce nu? – victoria in finala Cupei UEFA.
"Mai mult decit orice, imi doresc sa ajung campion cu Sporting, caci am ai trait aceasta bucurie cu FC Porto si stiu ce sentiment minunat este. Desigur, conteaza si faptul ca as putea redeveni golgeterul campionatului portughez, insa acest lucru are o importanta secundara. Multi spun ca nu voi mai putea repeta performanta de la Porto, cu care am cistigat cinci titluri consecutive de campion, dar eu vreau in permanenta si mai mult. Pina acum, Sporting a mers foarte bine, chiar daca a avut un start mai dificil. E bine, insa, ca am urcat de pe locul 16 pe podium si ca jocul nostru e tot mai bun de la o zi la alta. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa muncim cit mai serios si sa evitam greselile" , spune atacantul brazilian.
Jardel spune ca se simte foarte bine in linia de atac, alaturi de Marius Nicolae, care este "un jucator incredibil de rezistent si de altruist" si ca ii place sa lucreze sub comanda lui Bölöni, pe care l-a descoperit drept un antrenor cu o conceptie novatoare in fotbal. Mai mult, brazilianul i-a convins pe conducatorii lui Sporting sa-l angajeze pe fostul sau fizioterapeut de la Porto, Rudolfo Moura, care il va aduce in curind la o forma fizica de invidiat. "Fanilor lui Sporting pot sa le promit ca voi face un campionat mare si nu-i voi dezamagi. De fapt, daca stau si ma gindesc bine, cred ca ii asteapta un sezon plin de satisfactii, cum n-au mai avut de mult!" (ICT)

Comentarii