Primăria evită un răspuns clar, perpelindu-i pe şoferii ieşeni

„Anul acesta“ se va circula prin pasajul de la Fundaţie. Cum arată acum tunelul (FOTO)

vineri, 03 octombrie 2014, 09:00
2 MIN
 „Anul acesta“ se va circula prin pasajul de la Fundaţie. Cum arată acum tunelul (FOTO)

„Vă ţinem la curent, se lucrează. Efectiv se deschide circulaţia după ce-l finisăm. Cât de repede, anul acesta“, spun oficialii.

Oficialii din Primărie evită în continuare să anunţe când va fi deschis traficul în pasajul subteran din Fundaţie. În condiţiile în care declaraţiile oficiale arătau că şoferii trebuiau să circule de la sfârşitul lunii mai prin pasaj, iar lucrările să fie complet finalizate prin august, edilii nu mai avansează acum niciun termen. „Vă ţinem la curent, se lucrează. Efectiv se deschide circulaţia după ce-l finisăm. Cât de repede, anul acesta“, a spus evaziv viceprimarul Mihai Chirica.

GALERIE FOTO

În ciuda blocajelor, lucrările la pasaj au ajuns în etapă finală. Constructorii au asfaltat interiorul pasajului la sfârşitul săptămânii trecute, iar acum pregătesc pereţii pentru a monta plăcile de granit. Aceştia au finalizat reţeaua electrică din interior, iar la exterior au montat aproape în întregime gardurile de protecţie. „S-a asfaltat complet în interior, cu tot cu uzură. Au mai rămas zonele de trotuar, dar acestea sunt corelate cu pereţii şi acolo au lucrat, au tras schelele afară. Pe zona de parapet, acolo întâi se umple acel spaţiu cu un mortar sau beton, după care se plachează cu granit de 2 cm. Tijele sunt consolele de ancorare a peretelui cortină. Cea mai grea misiune este când pui tijele, pentru că ele trebuie aliniate şi în plan orizontal şi vertical, după care vine placat. Şi prinderea se face de asemenea mecanic, să poată fi extras în caz că se sparge sau se rupe“, a explicat viceprimarul Chirica.

Pe partea de finisaje arhitecturale, constructorul ar trebui să mai închidă iluminatorul pasajului, să monteze plăci de granit atât la interior, cât şi la exteriorul pasajului, şi să asigure semnalizarea luminoasă din interior.
 

Comentarii