IMAGINI: Zeci de camioane și motociclete la marșul pentru autostradă (UPDATE)

sâmbătă, 09 septembrie 2017, 14:09
3 MIN

O amplă acțiune de protest pornită din zona societății civile din Iași, care a reușit să atragă și reprezentanții autorităților locale din județele interesate de construcția autostrăzii, continuă în acest weekend. Vorbim despre un marș cu mașini și motociclete de la Iași la Târgu Mureș.

UPDATE

Participanților de la Iași li s-au alăturat în dreptul localității Cristești și conducători auto-moto de la Suceava și Botoșani, plus un avion din care se filmează marșul. Sutele de vehicule au ajuns în jurul orei 11.00 în centrul orașului Târgu Neamț. Acestei acțiuni, i s-au alăturat și numeroase oficialități locale, județene și de la nivel central.

Rând pe rând, au luat cuvântul pentru a declara că susțin construirea Autostrăzii A8 organizatorii acestei acțiuni civice, Daniel Harpa- primarul orașului Târgu Neamț, Gheorghe Flutur- președinte al Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ion Asaftei- vicepreședinte al CJ Neamț, deputatul Iulian Bulai, Lucian Micu- primar de Roman, edilii comunelor învecinate Târgului și alții.

În Piața Adormirea Maicii Domnului din Târgu Neamț, această acțiune, poate cea mai de anvergură organizată în Moldova de societatea civică a fost unul multicolor. Oameni cu sau fără apartenență politică, oficialități sau simpli cetățeni s-au unit în jurul aceluiași scop: să arate că se poate. Să demonstreze că oamenii iau atitudine și ar fi timpul ca autostrada mult-promisă de la Revoluție încoace să devină realitate. Să transmită către centru că și Moldova are dreptul la drumuri bune, că nu e doar o zonă exportatoare de forță de muncă, în timp ce alte regiuni se mișcă spre vest datorită beneficiilor aduse o dată cu autostrăzile.

Aflați amănunte de pe ziartarguneamt.ro

UPDATE

Oamenii au spus că dacă vocea lor nu va fi auzită, atunci vor lua în calcul un marș auto pe traseul Iași-București.

UPDATE

YouTube – TVR Iași

UPDATE

Pe paginile de Facebook "Împreună pentru autostradă" și "Șoferi și șoferițe pe camion" au fost postate fotografii și clipuri în care se văd mai multe camioane plecate din Iași, Suceava, Botoșani care s-au întâlnit la Cristești.

La Cristesti

Posted by Impreuna pentru Autostrada Iaşi- Tg. Mureş on Saturday, September 9, 2017

Unul dintre membrii grupului de iniţiativă ”Autostradă pentru Moldova”, inginerul constructor Cătălin Urtoi, a declarat că îşi doreşte ca acest proiect civic să fie susţinut de toţi politicienii din judeţele Moldovei, indiferent de culoarea politică, dar nu vrea să fie politizat.

Potrivit programului, sâmbătă, 9 septembrie, coloana de maşini a plecat din Piaţa Unirii, la ora 7.00, spre Târgu Mureş. Se va face un popas peste noapte la Gheorghieni.

Sosirea în Tg. Mureş este programată pentru duminică, 10 septembrie, la ora 12.00, iar plecarea înapoi spre Iaşi, la ora 14.00.

Traseul este Iaşi – Târgu Neamţ – Borsec – Tulgheş – Ditrău – Gheorghieni – Târgu Mureş.

Sâmbăta, 09 septembrie 2017

07.00: Piața Unirii – formarea coloanei pentru deplasarea spre Tg. Mures 
07.30: Deplasare către Tg. Neamț (110 km) 
10.00: Jonctiunea cu grupurile auto-moto de la Suceava si Botosani in dreptul localitatii Cristesti
11.00: Sosire Tg. Neamț 
13.00: Deplasare către Toplița – Cabana Secu (Poiana Largului – Tulgheș – Borsec)
– Opriri intermediare la Tulghes, Borsec si Toplita
19.00: Sosire la Cabana Secu – Toplita (cazare )

Duminică, 10 septembrie 2017

07.00 – 07.30: Mic dejun 
07.30: Deplasare către Tg. Mureș (110 km) 
Oprire intermediara la Ditrau
13.00: Sosire Tg. Mureș 
13.00 – 14.00: Conferință de presă Tg. Mureș 
14.00: Plecare către Iași – grupul nu va mai fi organizat in coloana.Va fi o deplasare libera

Comentarii