La limita de jos a demnităţii

marți, 29 noiembrie 2016, 02:43
4 MIN

 

Astăzi, de la ora 20:30,  FC Viitorul – CSM Politehnica Iaşi, în etapa a XVIII-a a Ligii I de fotbal. Antrenamentul de ieri al ieşenilor a fost anulat, pentru că jucătorii nu au fost primiţi în camere până nu s-a făcut dovada achitării cazării la un hotel din Constanţa! 
 
 
CSM Politehnica Iaşi a ajuns la limita inferioară, a demnităţii. Ajunşi ieri la hotelul din Constanţa unde echipa s-a cazat înaintea partidei de astăzi cu Viitorul, fotbaliştii ieşeni s-au văzut nevoiţi să aştepte aproape o oră la recepţie până să poată urca în camere. Informaţia, obţinută de la mai mulţi jucători, a fost confirmată de antrenorul Eugen Neagoe: “Cei de la hotel ne-au spus că au mai fost echipe care s-au cazat acolo şi nu au plătit. Drept urmare, ne-au permis să mergem în camere abia după ce s-a făcut dovada achitării serviciilor care urmau să fie prestate”. Preşedintele Florin Prunea a explicat de ce s-a ajuns în situaţia amintită: “Eu am tot tras semnale de alarmă în ultima perioadă că situaţia este critică, nimeni nu mă bagă în seamă. Din vară, în ciuda promisiunilor ferme primite, pe care ne-am bazat când am alcătuit bugetul, din colaborarea cu Primăria clubul a ieşit pe minus. Am primit 110 000 de euro şi am achitat 125 000 de euro pentru montarea scaunelor. Am trăit mult timp pe banii produşi de jucători, însă acum avem conturile blocate. De aceea, dificultăţile majore în a organiza deplasarea la Constanţa. Banii necesari i-am făcut rost cu greu, au intrat târziu. Bine că ne-am descurcat, ne făceam de râs în toată ţara să nu ne putem prezenta la meci”.
În condiţiile amintite, Neagoe s-a văzut nevoit să modifice programul echipei şi să programeze un antrenament în dimineaţa partidei! “Jucătorii erau obosiţi şi nervoşi ca urmare a întârzierii apărute, au mâncat şi s-au culcat. Nu am mai avut cum să facem antrenamentul programat luni, pentru că terenul pe care-l rezervasem nu are nocturnă. Am făcut luni seară o analiză video şi vom face un antrenament marţi dimineaţă, pentru ca băieţii să nu intre în partida cu o echipă puternică, aşa cum e Viitorul, fără ritm, şedinţa de pregătire anterioară având loc duminică dimineaţă”.
 
 
Chirica doar a vorbit despre fotbal
În tot acest context, primarul Iaşului, Mihai Chirica, persoana care a blocat finanţarea clubului, s-a referit ieri la fotbal pe aceleaşi teme care s-au dovedit a fi artificiale, amânând din nou luarea unor măsuri de echilibrare a situaţiei dramatice a unuia dintre “simbolurile Iaşului”, aşa cum a numit des, tot el CSM Politehnica: “Am cerut Fundaţiei Sportului Ieşean un control financiar amănunţit la club. În al doilea rând, am o teorie personală asupra fotbalului profesionist. Apoi, nu e normal să dai cu Poliţia afară din casă persoana cu care ai făcut performanţe”. Reamintim, CSM Poli a trimis în permanenţă către FSI toate cheltuielile făcute, în detaliu, finanţarea sportului profesionist de la bugetele locale este permisă, iar fostului antrenor, Nicolo Napoli, nu i s-a permis accesul la vestiare de către Poliţia Locală pentru că italianul a nesocotit decizia de reziliere a contractului. “Cum ar fi dacă domnul Gheorghe Nichita ar încerca să intre în biroul domnului Mihai Chirica şi să spună că vrea să lucreze ca primar? Domnul Chirica nu ar chema agenţii?” spuneau ieri fotbaliştii, iritaţi de situaţia în care s-au aflat la Constanţa şi de faptul că promisiunile mai vechi sau mai noi ale lui Chirica în legătură cu fotbalul nu au fost puse în practică.
 
Suspendaţii revin, accidentaţii, nu
Nici în ceea ce priveşte starea lotului nu au apărut veşti bune, niciunul dintre jucătorii accidentaţi la ultima etapă, Caparco, Mitic, Ştefănescu, Târşa, Chelaru şi Martin, nefiind recuperaţi. De altfel, ultimului i s-a şi reziliat contractul, ex-rapidistul neconfirmând în Copou. În schimb, Neagoe va putea conta azi pe Cristea, Voicu şi Boiciuc, fotbalişti care au fost suspendaţi la partida contra CS U Craiova. Misiunea oaspeţilor de a rămâne pe un palier pozitiv după succesul frumos obţinut vineri, în disputa contra CSU Craiova, este foarte dificilă nu numai din cauza problemelor de neimaginat existente în curtea proprie ci şi din cauza valorii adversarului. Viitorul are un lot care conţine mai mulţi internaţionali şi jucători de perspectivă, dobrogenii fiind la doar patru puncte de primul loc. În plus, antrenorul constănţenilor, Gheorghe Hagi, a anunţat că elevii săi vor fi montaţi la maximum în această seară: “Trebuie să fim atenţi la o echipă bine organizată, experimentată, mai ales că mereu ne-a pus probleme acasă. Trebuia să ne mobilizăm la maximum pentru a putea obţine victoria”. 
 
 
Formaţiile probabile
Viitorul: Rîmniceanu – Benzar, Ţîru, Boli, Ganea – Marin, Nedelcu, Lopez – Chiţu, Nimely, Fl. Coman.
CSM: Grahovac – Voicu, Mihalache, Frăsinescu, Sato – Böle, Creţu, V. Gheorghe, Ţigănaşu – Boiciuc, Cristea.
Arbitri: Horaţiu Feşnic; Vasile Marinescu, Dragoş Iliescu
 
 

Comentarii