Naționala la rece

vineri, 11 septembrie 2015, 15:18
3 MIN
 Naționala la rece

Au trecut câteva zile de la ultima chinuială a tricolorilor în preliminariile Euro 2016,  astfel că putem judeca la rece acest conglomerat pe care suntem nevoiți să-l numim echipa națională. Părerea generală este că nu jucăm fotbal, opinie greu de combătut, având în vedere că fotbalul se joacă în cea mai mare parte a timpului cu fotbaliști. Pe care noi nu-i prea mai avem de ceva vreme. Să o luăm metodic!

"Apără Tătărușanu…”, era una dintre frazele la modă pe vremea când Ciprian chiar apăra poarta lui Steaua. De când a plecat la Fiorentina, Tătă a găsit mai ușor drumul către poarta stadionului Artemio Franchi decât cel către titularizare.

Pe dreapta activează Paul Papp, un jucător care are o problemă destul de rară pentru un apărător lateral: nu poate da centrări bune, astfel că principalele destinații ale mingilor sale sunt camerele din spatele porții sau capetele spectatorilor.

De Vlad Chiricheș știm că era un jucător bun la Steaua și că acum încearcă să revină la ceea ce a fost și cu ajutorul echipei naționale.

Partenerul său din centrul defensivei, Dragoș Grigore, joacă în fiecare zi pentru clubul Al-Sailiya, din Qatar, țară în care ajung doar foștii fotbaliști, care încearcă să mai facă un ban înainte de pensionare.
Pe stânga îl avem pe Răzvan Raț, un jucător de bun simț, care își face treaba cu decență, așa că îl vom lăsa în pace.

La închidere sunt „evreii” Ovidiu Hoban și Mihai Pintilii, jucători harnici și cam atât.
Mijlocul ne cam doare, întrucât Alex Maxim joacă mai mult în vestiar la Stuttgart, Lucian Sânmărtean a lăsat-o mai moale de când a ajuns șeic, în vreme ce Gabi Torje rămâne un jucător exponențial, dar pentru echipa sa de club Osmanlispor.

În față, Claudiu Keșeru a arătat că nu își poate asuma rolul de lider al ofensivei, chiar dacă nu duce lipsă de calități.
 
Așadar, este normal să nu jucăm fotbal când nu prea avem cu cine, și tocmai de aceea este anormal să ne enervăm pentru acest lucru. A fost multă frustrare după meciul cu Grecia, însă sentimentul dezvoltat de spectatori și telespectatori nu este unul corect politic. Frustrat ești atunci când cineva te privează de un drept al tău, în cazul de față dreptul de a vedea fotbal.

Numai că noi nu putem cere fotbal de la o echipă care nu ni-l poate oferi. Este ca și acum l-ai pune pe un copil de 5 ani să care un sac de ciment de 40 de kile. Tocmai de aceea, locul 2 pe care Romania îl ocupă în momentul de față în Grupa F este o minune cerească, la care o contribuție însemnată are, cu siguranță, și selecționerul Anghel Iordănescu, grație arsenalului de iconițe pe care îl deține în buzunare. Să ne bucurăm, așadar, că Arsenie Boca a fost microbist și că are grijă ca naționala României să ajungă la Campionatul European chiar și fără să joace fotbal.

Ce va fi la Euro 2016 este greu de anticipat, însă, probabil că România va fi una dintre ținte la pariuri sportive pe site-uri de specialitate precum bet365, având în vedere capacitatea de a genera rezultate, chiar și atunci când nimeni nu se așteaptă la ele.
 

Comentarii