Patriarhul Antiohiei vine într-o vizită în premieră în Iaşi

joi, 22 septembrie 2016, 01:52
2 MIN
 Patriarhul Antiohiei vine într-o vizită în premieră în Iaşi

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, va fi prezent la sfârşitul acestei săptămâni în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, în cadrul unei vizite oficiale pe care o face în România la invitaţia lui PF Daniel.

Acesta va vizita obiective administrate de Mitropolie de pe 23 septembrie până pe 1 octombrie, în contextul în care va participa la evenimentele dedicate împlinirii a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul şi la cele organizate cu prilejul a împlinirii a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna. El va ajunge în Iaşi vineri dimineaţă la o slujbă de Te Deum în Catedrala Mitropolitană şi apoi va merge în pelerinaj la câteva mănăstiri din judeţele Iaşi şi Botoşani, mai exact la Galata, Cetăţuia şi Popăuţi.

Sâmbătă, delegaţia va merge în Suceava, unde va vizita Mănăstirile Suceviţa, Moldoviţa şi Voroneţ, încheindu-şi vizita în Mitropolia Moldovei şi Bucovinei duminică, când va săvârşi Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna, ca apoi delegaţia să plece la Bucureşti.

„Patriarhia Antiohiei este continuatoarea comunităţii creştine întemeiate de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, păstoreşte în zilele noastre creştinii din Siria, Liban, Iraq, Kuweit, Iran, Peninsula Arabică, o parte din Turcia, şi are eparhii misionare în America de Nord, Centrală şi de Sud, în Europa Occidentală, Australia, Noua Zeelandă, Oceania. În ultimii ani, Biserica din Siria trece printr-o grea încercare. Zeci de mii de creştini au fost crucificaţi, decapitaţi, supuşi la convertire forţată sau obligaţi să-şi părăsescă casele şi să ia drumul exilului, iar multe biserici şi mănăstiri au fost dărâmate“, au transmis reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Comentarii