Proiect european aflat în derulare în Iaşi, luat la puricat de DNA în biroul lui Chirica

miercuri, 20 mai 2015, 09:51
1 MIN
 Proiect european aflat în derulare în Iaşi, luat la puricat de DNA în biroul lui Chirica

Procurorii DNA au solicitat de la Primăria Iași o serie de documente privind un proiect european aflat în derulare.

Viceprimarul Mihai Chirica a declarat astăzi că anchetatorii au consultat documentațiile aferente proiectului privind înființarea sistemului de management al traficului. „Au stat 6-7 ore la mine în birou și în camera 23 (sală de ședințe a Primăriei). Au făcut copii după o serie de documente. Este o anchetă în curs și au venit să culeagă date despre proiect”, a spus Chirica.

El a adăugat că procurorii au venit la sediul municipalității în a doua parte a zilei de ieri. Inițial, oficialii Primăriei au negat ieri după-amiază prezența procurorilor.

Întrebat dacă procurorii au realizat și percheziții, Chirica a infirmat precizând că anchetatorii „nu au intrat niciun birou”.

Sistemul de management la traficului este un proiect finanțat din fonduri europene. Licitația a fost câștigată în 2013 de către o asociere condusă de UTI Grup, valoarea contractului fiind de 69,6 milioane lei.

În luna februarie, „Ziarul de Iași” a dezvăluit că Ministerul Dezvoltării a sancționat Primăria cu o sumă de 21,5 milioane lei pentru nereguli în desfășurarea licitațiilor aferente proiectului.

Comentarii