Secetă mare în Copou

vineri, 11 septembrie 2015, 01:43
2 MIN
 Secetă mare în Copou

CSMS nu a mai marcat pe teren propriu de mai bine de o lună

 

 
 
7 august, minutul 38 al meciului cu CFR Cluj. Enescu şutează din afara careului şi marchează al doilea gol al partidei din etapa a V-a a campionatului. A fost ultima reuşită a echipei favorite văzută, în ultima perioadă, de spectatorii ieşeni pe teren propriu! În actul doi cu feroviarii clujeni, apoi în alte 270 de minute de joc oficial, cu Dinamo şi ASA în campionat, şi miercuri, în Cupa Ligii, tot contra CFR, trupa lui Nicolo Napoli nu a mai găsit drumul spre gol.
Seceta instaurată de mai bine de o lună a continuat în această săptămână. Deşi a aliniat, pentru prima dată în acest sezon, o formulă cu doi atacanţi, Liviu Ganea fiind titularizat lângă Golubovic, CSMS a păcătuit din plin la capitolul ofensiv. Problemele au fost generate de construcţia modestă, rombul gândit la mijloc de antrenorul Nicolo Napoli neavând forţa necesară de a penetra un dispozitiv defensiv clujean care nu a excelat. Fără viteză pe flancuri, unde, surprinzător, au fost preferaţi Creţu şi Enescu, jucători cu profil central, cu un Viveiros neacomodat cu zona centrală a terenului, ieşenii au fost palizi rău în primul act şi au dominat finalul doar pentru că oaspeţii s-au retras prematur. Ocaziile clare de gol, care să apară în urma unor faze gândite, au lipsit, precipitarea la construcţie făcând ca atacanţii să nu aibă deloc materie primă. Drept urmare, gazdele s-au remarcat în atac doar prin presiunea ridicată exercitată pe final, care nu a avut efect. E drept, Iaşul nu a avut nici şansa cu care s-a obişnuit în sezonul trecut, însă principala vină a faptului că Marc a plecat neînvins de pe “Emil Alexandrescu” este în curtea proprie.
Trăgând linie, e clar că Napoli trebuie să schimbe urgent pe fază ofensivă, pentru că nici perioada de întrerupere a campionatului, atât de aşteptată, nu a adus depăşirea crizei de eficacitate. Pentru ieşeni urmează meciul de duminică, de la Craiova, un rezultat pozitiv fiind  necesar ca aerul pentru depăşirea momentului critic în care se află CSMS. Alte date despre disputa din Oltenia puteţi afla în numărul de mâine al “Ziarului de Iaşi”.
 
PS: Rezultate înregistrate aseară în optimile Cupei Ligii: FC Voluntari – Astra Giurgiu 0-2. Ninos (‘5), Alibec (’73); Voduţ (V) a fost eliminat în min. 68 pentru cumul de cartonaşe galbene; FC Viitorul – CSU Craiova 0-0 (9-8 la lovituri de departajare); Pandurii Targu Jiu – Dinamo 0-2. Palic (’59), Filippetto (’61 – autogol)
 

 

Comentarii