Studenţii şi-au donat cursurile vechi contra energizante

luni, 19 iunie 2017, 17:15
1 MIN
 Studenţii şi-au donat cursurile vechi contra energizante

Studenţii din Campusul Tudor Vladimirescu, dar şi cei din Copou, au putut să-şi doneze cursurile de care nu mai au nevoie, iar pentru acestea au primit doze de energizant, numai bune în perioada examenelor şi a restanţelor. 

Pe durata a două zile s-au strâns peste 2.000 de kilograme de hârtie, oferindu-se peste 3.000 de doze de energizant. Fiecare student a avut dreptul să plece cu cel mult 10 doze, pentru fiecare kilogram de maculatură primind două doze de Red Bull. Scopul acestui eveniment a fost acela de a încuraja tinerii să recicleze. Tinerii din Tudor Vladimirescu au fost însă mai harnici la reciclat sau mai dispuşi să renunţe la cursuri. Aceştia au donat aproximativ 1.500 de kilograme de hârtie, în schimbul a 2.500 de doze de Red Bull.

În Copou s-au strâns însă în jur de 800 de kilograme de hârtie, în jumătate faţă de studenţii din Tudor, echipa de tineri de la distribuitorul de energizant fiind nevoită să se întoarcă cu dozele la depozit. Acţiunea de colectare s-a desfăşurat în faţa căminelor T3-T4 în Tudor Vladimirescu, iar în Copou în faţa Corpului A, în parcarea de la intrarea în Facultatea de Chimie care aparţine de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, reprezentanţii Red Bull neprimind aprobare să desfăşoare evenimentul pe terenurile Universităţii „Al.I. Cuza“.  

Comentarii