Studentul din Iași acuzat de CRIMĂ spune că el este, de fapt, VICTIMĂ

marți, 10 noiembrie 2015, 17:37
2 MIN
 Studentul din Iași acuzat de CRIMĂ spune că el este, de fapt, VICTIMĂ

Studentul de la Iaşi care este suspectat de uciderea unui coleg de cămin a fost reţinut marţi după-amiază de procurorii ieşeni fiind acuzat de omor şi tentativă la omor.

Aurelian Giosan, de 20 de ani, originar din judeţul Neamţ, a fost găsit în cursul dimineţii de marţi în localitatea din care este originar, el aflându-se în casa părinţilor. Giosan era căutat de luni dimineaţă, după ce anchetatorii ieşeni l-au considerat principalul suspect al uciderii studentului Victor Nour şi al rănirii grave al unui alt student, Casian Harpă. Giosan a fost escortat la Parchetul din Iaşi de către autorităţi el negând în timpul audierilor faptul că ar fi comis fapta.

Surse juridice au precizat că Aurelian Giosan a spus la audieri că în camera de cămin în care s-a petrecut fapta ar fi fost atacat, la rândul său, de o altă persoană. Ar fi fugit de acolo după care nu ştie ce s-a mai întâmplat. „Noi verificăm şi această versiune”, a spus procurorul Alexandru Pecincu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. După ce se presupune că a comis fapta, Aurelian Giosan a plecat cu un microbuz din Iaşi.

În ceea ce priveşte modul de comitere al faptei, victima care a decedat a fost lovită de cel puţin de 40 de ori cu un cuţit care a fost găsit în camera de cămin. Tot în camera de cămin a fost găsită şi o sticlă de alcool sanitar, cel mai probabil folosită la incendierea paturilor, după comiterea faptei.

În cursul zilei de miercuri, Aurelian Giosan va fi prezentat Tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. „Clientul meu îşi susţine nevinovăţia şi susţine că la faţa locului s-a aflat şi o a patra persoană, care a fost de fapt agresorul. El l-a blocat pe agresor din acest motiv fiind rănit”, a declarat Dragomir Tomaşeschi, avocatul lui Aurelian Giosan. Surse juridice au precizat că tinerii jucau poker înainte de a avea loc crima.

Comentarii