Universitatea „Cuza“ estimează un buget de 277 milioane de lei pe 2017

vineri, 13 ianuarie 2017, 02:53
2 MIN
 Universitatea „Cuza“ estimează un buget de 277 milioane de lei pe 2017

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi estimează că în anul 2017 va avea un buget de aproximativ 277 de milioane de lei, echivalentul a 61,55 milioane de euro.  

Conform unui draft de buget întocmit de către universitate, aceştia aşteaptă să primească de la minister suma de 109 milioane de lei ca finanţare de bază, care presupune inclusiv salariile pentru cadrele didactice, dar şi alte cheltuieli conexe. În acelaşi timp, conducerea UAIC a estimat încasări de 32,51 milioane de lei sub forma veniturilor proprii obţinute din taxe şi alte activităţi desfăşurate de instituţia de învăţământ superior, la care se adaugă 15,4 milioane de lei activitatea de la cămine şi cantine. Universitatea speră să primească aproape 11 milioane de lei de la Uniunea Europeană sau alte proiecte internaţionale în contul plăţilor efectuate sau prefinanţări pentru proiectele din cadrul financiar 2014-2020 şi alte 25 de milioane din „programe externe – alte facilităţi şi instrumente postaderare“. Din concesiuni şi închirieri universitatea se aşteaptă să încaseze jumătate de milion de lei, 50 de milioane reprezentând alocaţiile speciale pentru diverse categorii, tot de la bugetul de stat, precum subvenţii cămine şi cantine, dotări şi alte investiţii, burse, alte forme de protecţie socială a studenţilor, obiective de investiţii. 

În calculul acestui buget universitatea nu a luat în calcul creşterea cu 50% a fondului de burse, care nu fusese încă aprobat în luna decembrie, când a fost întocmit acest document. În ceea ce priveşte cheltuielile din anul următor, universitatea estimează că va cheltui aproape integral finanţarea de bază pe cheltuieli de perso­nal, reprezentând în mare salarii şi plata cu ora, 99,37 de milioane din totalul de 109 milioane. În rest se remarcă intenţia de a cheltui, din totalul veniturilor, 25 de mi­lioane de lei cu activitatea de cercetare ştiinţifică, proiectare, consultanţă şi expertiză. 

Comentarii