(VIDEO-FOTO) Ieşenii vor autostradă! Lanţ uman pe Pietonalul Ştefan cel Mare. Vede cineva de la Bucureşti?

sâmbătă, 04 noiembrie 2017, 12:19
2 MIN

Uniţi pentru Autostradă! Evenimentul organizat de asociaţiile "Împreună pentru A8" şi "Moldova vrea Autostradă" a început pe Pietonalul Ştefan cel Mare.

(UPDATE: 13:31) Jandarmii estimează că la acţiune au paticipat în jur de 1.200 de persoane. Lanţul uman, format pe două rânduri, s-a întins de la semaforul de la Cina până la Casa Cărţii. 

(UPDATE 13:27) Manifestarea a luat sfârşit, dar cubul rămâne în mijlocul Pietonalului pentru ca şi cei care au venit mai târziu să-şi poată scrie gândurile despre Autostradă.

(UPDATE 13:24) După destrămarea celor lanţului uman –  realizat pe două şiruri, ca să încapă de-a lungul Pietonalului – oamenii se perindă pe la microfon ca să-şi spună motivele şi să ceară construirea mult doritei rute moderne care să unească Moldova cu restul ţării.

(UPDATE 13:06) Cele două rânduri de participanţi la spectacolul organizat pe Pietonal au intonat imnul ţării şi au lansat baloane colorate.

(UPDATE: 12:53) Spectacol pe Pietonal. Peste 600 de participanţi aliniaţi pe două rânduri se pregătesc să lanseze balioane.

(UPDATE: 12:25) Sunt deja aproximativ 400 de oameni în jurul cubului pe care oricine poate să scrie de ce Iaşul vrea autostrada. Printre ei, politicieni de toate culorile, din Parlament şi din administraţia locală, alături de primarul oraşului. 

TEXT INITIAL: La ora 13 este prevăzută constituirea lanţului uman, simbolul cererii unanime a participanţilor către autorităţile de la Bucureşti: condtruirea autostrăzii. Prin această mişcare iniţiatorii doresc să atragă atenţia guvernanţilor asupra acestui subiect neglijat complet la Bucureşti. Cât de necesară ar fi autostrada reiese şi dintr-o declaraţie recentă a managerului celui mai mare parc logistic din România: „Cumpărăm terenuri în zona de vest. În Moldova e dificil să vină noi investiţii: nu sunt autostrăzi". Fiind un protest civic, nepolitizat, "Ziarul de Iaşi" susţine manifestarea. 

 

Comentarii