32 de copii pozitivi la Spitalul de Pediatrie: cel mai mic e sugar de o lună, cel mai mare e mămică la 17 ani

marți, 19 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 32 de copii pozitivi la Spitalul de Pediatrie: cel mai mic e sugar de o lună, cel mai mare e mămică la 17 ani

Peste 30 de copii depistaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 se află internaţi la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, fiind vorba despre pacienţi de toate vârstele – cel mai mic are 30 de zile, iar cel mai mare este o adolescentă de 17 ani. 

Aceasta a născut recent şi a fost transferată vineri seară de la Focşani la Iaşi pentru că starea sa era foarte gravă, prognosticul fiind unul rezervat.

„Pacienta prezintă un tromboembolism pulmonar, o afecţiune extrem de gravă, cu risc major de deces. Momentan este stabilă, nu este intubată, nu este ventilată mecanic, beneficiază de tot tratamentul specific patologiei”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii.

Medicii de la Focşani au precizat pentru Agerpres că tânăra a ajuns la spital pe 5 octombrie, cu suspiciune de tromboză venoasă profundă şi tromboembolism pulmonar, fiind depistată pozitiv şi la testarea pentru COVID-19.

De asemenea, din cauza faptului că nu a răspuns la tratamentul cu anticoagulante, medicii bănuiesc că nu ar fi existat probleme de coagulare dacă nu ar fi fost infectată. Ieri se aflau internaţi pe zona roşie a spitalului ieşean 26 de pacienţi, iar pe secţia ATI-COVID şase pacienţi.

Din fericire, niciunul nu era intubat sau ventilat mecanic. Adolescentul în vârstă de 15 ani, bolnav de diabet zaharat şi infectat cu SARS-CoV-2, care a fost adus de la Fălticeni săptămâna trecută, este acum stabilizat. Acesta a ajuns în stare foarte gravă, având nevoie de şedinţe de ventilaţie non-invazivă şi high-flow.

„Pacientul cu obezitate morbidă şi diabet decompensat de tip I este acum într-o stare stabilă, spre ameliorare. Se pare că a trecut de momentul critic”, a completat Alina Belu, managerul spitalului. Medicii spun că se observă în continuare că este mai aglomerat la finalul săptămânii, când vin la spital foarte mulţi copii care au nevoie de spitalizare. 

Comentarii