A început judecata avocatului acuzat că şi-a aruncat iubita de la etajul 6

sâmbătă, 18 martie 2023, 02:50
2 MIN
 A început judecata avocatului acuzat că şi-a aruncat iubita de la etajul 6

Procesul avocatului acuzat că şi-a ucis iubita a început cu o amânare. Primul termen de judecată în procesul lui Sebastian Felecanu s-a desfăşurat miercuri, dar şedinţa nu a durat mult. 

Magistraţii Curţii de Apel au fost nevoiţi să amâne judecata întrucât avocatul lui Felecanu a lipsit. Amânarea a fost de doar două zile, al doilea termen desfăşurându-se ieri. A fost practic termenul la care s-au înregistrat solicitările celor două părţi. Instanţa urmează să se pronunţe pe 28 martie cu privire la probele pe care acuzatul înţelege să le solicite în apărarea sa, respectiv părţile civile în susţinerea pretenţiilor.

Avocatul Sebastian Felecanu este acuzat de procurori că pe 19 iunie anul trecut şi-ar fi aruncat iubita de la balconul apartamentului în care locuiau, situat la etajul al şaselea dintr-un bloc din Târgu Cucu.

Gestul avocatului ar fi survenit unei certe dintre cei doi, tânăra acuzându-l că o înşeală. Iniţial, anchetatorii au luat în calcul trei variante posibile, respectiv omorul, sinuciderea şi instigarea la sinucidere.

Conform concluziilor anchetatorilor, dinamica prăbuşirii fetei de la etaj indică aruncarea activă şi nu simpla cădere, ceea ce a dus la acuzarea lui Felecanu de omor. La momentul respectiv, tânăra era însărcinată, fapt ce a dus la încadrarea juridică definitivă de omor calificat.

Procesul se desfăşoară cu inculpatul după gratii, judecătorii prelungind pe 21 februarie starea de arest preventiv în care se află Felecanu pentru încă o lună. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o condamnare cuprinsă între 15 şi 25 de ani de detenţie sau chiar închisoarea pe viaţă. 

Comentarii