A vrut să violeze o gospodină, dar victima era să-i rupă spatele cu mătura de paie în timp ce violatorul fugea

luni, 16 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 A vrut să violeze o gospodină, dar victima era să-i rupă spatele cu mătura de paie în timp ce violatorul fugea

O femeie l-a fugărit cu mătura pe bărbatul care voise să o violeze. Individul a primit doar o pedeapsă cu suspendare, dar va trebui să-i dea explicaţii vărului său, soţul femeii.

 

Costel Lincu locuieşte în Scobinţi, în acelaşi sat trăind şi vărul său. Lincu era chemat frecvent de vărul său pentru a-l ajuta la diferite activităţi în gospodărie. În dimineaţa zilei de 17 octombrie anul trecut, vărul a plecat ca de obicei la muncă, soţia sa rămânând singură acasă. În jurul orei 7.15, în casă a intrat Lincu, pretextând că vrea să discute cu vărul său.

Când a văzut că acesta nu este acasă, a prins-o de umeri pe soţia lui, spunându-i că vrea să întreţină relaţii sexuale cu ea. A izbit-o de podea, apoi de pat, încercând să o imobilizeze. Femeia a reuşit să scape, după care a luat o mătură din paie cu care i-a aplicat lui Lincu mai multe lovituri, dându-l afară din casă. În jurul orei 10.00, soţul s-a întors acasă, iar femeia i-a povestit cele întâmplate. Bărbatul a plecat imediat la locul de muncă al vărului său, moara din sat, dar Lincu a refuzat să iasă.

Lincu a fost trimis în judecată pentru violare de domiciliu şi tentativă la viol. În faţa magistraţilor Judecătoriei Hârlău, el şi-a recunoscut fapta, ceea ce i-a adus o pedeapsă mai uşoară. Lipsa antecedentelor penale a contribuit şi ea la o condamnare la doar 2 ani şi 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. De asemenea, lui Lincu i s-a interzis să se mai apropie de victima sa ori de locuinţa ei la mai puţin de 20 de metri, timp de 5 ani. Pronunţată vineri, sentinţa poate fi atacată cu apel. 

 

 

Comentarii