Angajaţii temporar din spitale pe perioada pandemiei rămân pe post până la vară

sâmbătă, 12 martie 2022, 02:57
1 MIN
 Angajaţii temporar din spitale pe perioada pandemiei rămân pe post până la vară

Personalul medical încadrat temporar pe perioada pandemiei va contiua activitatea încă 90 de zile, perioadă în care vor fi organizate concursuri pentru angajarea pe durată nedeterminată.

Măsura este prevăzută într-o legă votată de Camera Deputaţilor, după ce a primit vot favorabil şi în Senat. Actul normativ a fost transmis la Preşedinţie, pentru promulgare.

Legea privind reglementarea statutului personalului care, în perioada stării de alertă sau a situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic, a fost încadrat pe perioadă determinată prevede că personalul numit sau angajat pe perioadă determinată îşi va continua activitatea pentru o perioadă de 90 zile după încetarea stării de alertă. În acest termen de 90 de zile, unităţile sanitare, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanţă Judeţean sau instituţiile de asistenţă socială vor organiza examen în vederea ocupării posturilor pe perioadă nedeterminată pentru personalul încadrat temporar. Examenul trebuie organizat anterior încetării contractului individual de muncă pe perioadă determinată.

“Modalitatea de organizare şi desfăşurare a examenului se elaborează şi se aprobă prin ordin al ministrului sau, după caz, prin act administrativ al persoanei care are competenţa legală de numire, în termen de 30 de zile de la data intrării in vigoare a legii”, prevede actul normativ.

Amintim că, după debutul pandemiei de Covid-19, guvernul a permis încadrarea temporară a mai multor mii de persoane în spitale şi la serviciile de ambulanţă, pentru a ajuta la depăşirea situaţiei critice din anumite perioade cu vârfuri de infectări.

Comentarii