Candidatul PSD la Primăria Iaşi va fi stabilit după ce se termină interimatul

luni, 26 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Candidatul PSD la Primăria Iaşi va fi stabilit după ce se termină interimatul

Atât Organizaţia Municipală, cât şi cea Judeţeană au o conducere numită, nu aleasă.

Administraţia locală şi efectele acestei guvernări au fost punctele slabe prezentate de Bogdan Balanişcu, preşedintele interimar al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, într-un raport de activitate din ultimul an. În materie de poluare, el a comparat Iaşul şi Galaţiul, primul având puţine spaţii verzi şi maşini schimbate în Programul Rabla în comparaţie cu cel de-al doilea.

După ce menţionat măsurile de reorganizare a filialei municipale a partidului, Balanişcu a exclus, din punctul său de vedere ca actualul primar al Iaşului să revină în rândurile PSD şi să candideze anul viitor pentru un nou mandat.

„Este bine că avem iarbă, dar un primar nu trebuie să fie doar un «ierbar», ci un bun gospodar şi să aibă capacitatea să aducă finanţări pentru oraş“, a spus el, amintind pierderea unei finanţări de 37 de milioane de lei pentru construirea unei reţele de piste pentru biciclişti. „Sunt alte probleme pe care domnul primar ar trebui să le rezolve”, a conchis Bogdan Balanişcu.

În ceea ce priveşte candidatul PSD la alegerilor locale de anul viitor, „va fi o procedură internă a partidului de urmat”. Dacă decizia îl va viza, „sunt pregătit să-mi asum această candidatură”.

„Indiferent de decizie, PSD are capacitatea să prezinte un candidat ieşenilor care să aducă un plus de dezvoltare oraşului”, a adăugat el. Mai întâi însă urmează etapa alegerii conducerii organizaţiei, lucru care se va întâmpla apână la sfârşitul acestui an. (R.M.)

Comentarii