Chirica anunţă revenirea troleibuzelor în Iaşi: Scoatem mijloacele auto în afara municipiului

marți, 08 septembrie 2020, 13:46
1 MIN
 Chirica anunţă revenirea troleibuzelor în Iaşi: Scoatem mijloacele auto în afara municipiului

Primăria Iași va întocmi un proiect pentru achiziția de troleibuze și tramvaie. Teoretic, fondurile sunt asigurate din Fondul de mediu, aflat la dispoziția Ministerului Mediului.

În primă instanță, au fost alocate 480 milioane lei, iar Iașul poate propune un proiect în valoare de 53 milioane lei (circa 11 milioane euro – spre comparație în ultimii doi ani Primăriei a achiziționat 88 de autobuze Euro 6 cu 15 milioane euro).

„Țintim în special tramvaie și troleibuze pentru că vrem ca municipiul Iași să aibă o rețea internă doar de mijloc de transport electric care să poată funcționa foarte bine și în condițiile de declivitate, suntem orașul celor 7 coline și avem nevoie de o sursă permanentă în preajma mijlocului de transport, iar troleibuzul răspunde foarte bine. Și, cealaltă parte de transport metropolitan să o ducem pe șină și, pe de alta, scoțând mijloacele auto în afara municipiului Iași”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Ghidul de finanțare a fost lansat astăzi în conferință de presă cu iz electoral care s-a desfășurat la depoul CTP și la care au mai participat ministrul Mediului Costel Alexe și ministrul Finanțelor Florin Cîțu.

Mai multe amănunte puteți citi în ediția tipărită de mâine a „Ziarului de Iași”

 

Comentarii