Cine va reface pasajul Frumoasa? Acesta nu va fi deloc închis

joi, 11 noiembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Cine va reface pasajul Frumoasa? Acesta nu va fi deloc închis

O singură firmă a depus ofertă la licitaţia Primăriei pentru refacerea pasajului pietonal subteran Frumoasa. Valoarea estimată a contractului se ridică la aproape un milion de lei (fără TVA). Dacă oferta BMS Holding Enterprise SRL (Iaşi) va trece de etapa evaluării financiare, atunci societatea va avea la dispoziţie maximum 12 luni pentru a implementa proiectul. Conform documentaţiei de atribuire, pasajul nu va fi închis pe perioada în care vor fi executate lucrările. 

„Execuţia lucrărilor în pasaj se va face pe 2 tronsoane longitudinale delimitate de un perete fals astfel încât în timp ce pe primul tronson lucrările de execuţie sunt în desfăşurare pe cel de-al doilea să se desfăşoare circulaţia pietonală”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei. Pasajul asigură subtraversarea căii ferate între cartierul Nicolina, de pe strada Libertăţii şi zona Frumoasa, pe stradela Cetăţuii.

Lungimea totală a pasajului ajunge la 40 metri. Compania care a depus ofertă a fost înfiinţată în anul 2019, iar, anul trecut, a înregistrat o cifră de afaceri de 1,6 milioane lei, potrivit datelor raportate de Ministerul de Finanţe. Cea mai mare lucrare a societăţii, în ceea ce priveşte contractele cu instituţii ale statului, vizează reabilitarea unei grădiniţe şi extinderea unei creşe din comuna Aroneanu, în cadrul unui proiect cu o valoare de aproape 1,1 milioane de lei. 

Comentarii