Copilul electrocutat grav pe tren a făcut o nouă operaţie, de 17 ore

Părinţii şi fraţii acestuia fac un apel la cei care vor să doneze sânge.

vineri, 22 octombrie 2021, 01:50
2 MIN
 Copilul electrocutat grav pe tren a făcut o nouă operaţie, de 17 ore

Starea copilului electrocutat după ce s-a urcat pe un vagon de tren şi care a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corporală se menţine în continuare extrem de gravă. Acesta se află internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi şi a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale. Prima intervenţie s-a făcut imediat după ce a ajuns la spital, a durat 12 ore, şi atunci s-a excizat o suprafaţă de 15% din arsură, aceasta fiind suprafaţa permisă pentru a nu crea un dezechilibru asupra pacientului. Zilele acestea a mai trecut printr-o altă operaţie. 

„Pacientul ars, după ultima intervenţie chirurgicală ce a durat 17 ore, se menţine în stare extrem de gravă. Arsura pe 80% din suprafaţa corporală este o patologie extrem de gravă”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Acum familia băiatului spune că este nevoie de sânge, şi face apel la donatorii care pot ajuta.

„Băiatul de 15 ani din Sascut, Bacău, care s-a electrocutat când a urcat pe un vagon, are mare nevoie de sânge. Dacă puteţi face public acest lucru, părinţii şi fraţii vă sunt foarte recunoscători”, au precizat reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Bacău pentru o publicaţie locală. Medicii ieşeni spun că în fiecare lună au câte un astfel de caz, şi atrag atenţia asupra acestei probleme.

Copiii şi adolescenţii care se urcă pe un vagon sau locomotivă pentru a face o poză pot rămâne cu mari probleme de sănătate şi îşi pot pierde inclusiv viaţa, ca urmare a atingerii unui fir care are tensiune cu voltaj mare. „Dacă supravieţuieşti, rămâi cu amputaţii, iar ceea ce părea normal şi banal până la acel moment, cum ar fi să mergi sau să fii cu prietenii, poate deveni un lux. Pentru o secundă de faimă, poţi să îţi pierzi viaţa”, au precizat reprezentanţii Spitalului de Copii. 

Comentarii