Deficit de 500 de posturi în reţeaua de asistenţă socială. Care este salariul mediu

sâmbătă, 19 februarie 2022, 02:58
2 MIN
 Deficit de 500 de posturi în reţeaua de asistenţă socială. Care este salariul mediu

Reţeaua de asistenţă socială şi protecţia copilului din Iaşi se confruntă cu un deficit de aproximativ 500 de posturi.

În momentul de faţă, organigrama Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cuprinde un număr de 2.972 de angajaţi. Aceasta este doar teoretic, pentru că de fapt, ocupate sunt doar 2.280 de posturi, restul fiind vacante.

“Motivaţia pentru care sunt libere aceste locuri ar fi una de limitare bugetară, respectiv pentru acest an, în care nu avem asigurate fondurile salariale pentru ultimele două luni. Cu toate acestea , facem eforturi deosebite pentru a angaja asistenţi maternali. Avem în derulare un program european prin care am angajat deja un număr de 190 de persoane şi urmează ca, până la sfârşitul anului, să mai angajăm încă 100. S-au mai făcut angajări pentru posturi pe perioadă determinată, în timpul stării de urgenţă, şi pe care atât sindicatul cât şi conducerea DGASPC înceracă să le facă permanente”, a explicat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

Salariul mediu al unui asistent social este aproximativ 3.000 de lei.

“Ar mai fi motivaţii de natură intrinsecă a acestor persoane care vor să se angajeze ca lucrători sociale. Este o muncă deosebită, grea, care presupune multă preocupare şi mult interes, iar retribuţiile sunt la un nivel destul de jos. Oamenii preferă să meargă în străinătate unde câştigurile sunt mai facile iar satisfacţiile sunt mai mari pe plan profesional”, a mai adăugat Tiberiu Bantaş.

Comentarii