Depresie: a vrut să-şi taie gâtul cu drujba, în pădure

Tânărul de 23 de ani, care trecerea printr-o depresie, a fost salvat cu elicopterul SMURD.

luni, 06 decembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Depresie: a vrut să-şi taie gâtul cu drujba, în pădure

Un tânăr în vârstă de 23 de ani a fost găsit într-o pădure din judeţul Vaslui cu o plagă tăiată la gât cu o drujbă. Din spusele martorilor, acesta ar fi încercat să îşi pună capăt zilelor, solicitarea unui echipaj medical fiind făcută de nişte vecini care îl însoţeau. Tatăl victimei a precizat cadrelor medicale că băiatul trecea printr-o depresie. 

Acesta era conştient, însă, pentru că era vorba de o sângerare importantă, a fost chemată o ambulanţă de tip C2, cu medic, de la Bârlad, al cărei echipaj a constatat că bărbatul avea o secţiune de trahee. Ulterior a fost chemat şi elicopterul SMURD să intervină.

„Am aterizat la marginea pădurii, unde tânărul se afla în şoc emoţional, cu o plagă tăiată la nivel cervical, care a afectat traheea, laringele şi mai multe structuri ale regiunii cervicale. Din fericire, fără afectarea pachetului vascular de la acest nivel, fără interesarea vaselor mari de la gât. A fost tratat acolo, la locul intervenţiei, şi apoi adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor, după care a fost dus în sala de operaţie de la Clinica ORL, unde s-a început intervenţia chirurgicală. Fiind stabil hemodinamic, tânăr, şi datorită intervenţiei rapide, sperăm ca evoluţia şi prognosticul să fie favorabile”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Medicii recomandă ca, atunci când o familie observă că unul dintre membrii se confruntă cu o tulburare de tip depresiv sau o schimbare a stării obişnuite, să ia legătura cu un specialist sau să meargă întâi la medicul de familie şi ulterior la un psiholog sau psihiatru, în funcţie de severitatea afectării, pentru a evita astfel de situaţii care pot duce la tragedii.

 

 

Comentarii