Doar Symmetrica vrea să pună pavele pentru 20 de milioane de lei

joi, 01 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Doar Symmetrica vrea să pună pavele pentru 20 de milioane de lei

Primăria a primit o singură ofertă în cadrul licitaţiei pentru modernizarea de trotuare şi alei pietonale. Este vorba despre acelaşi operator Symmetrica, firmă care, anterior, a mai avut contracte similare încheiate cu municipalitatea ieşeană. 

În cazul de faţă, acordul-cadru va fi semnat pe o perioadă de 24 luni şi vizează reabilitarea a 100.000 mp. Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 20 milioane lei. Conform proiectului tehnic de execuţie, lucrările vor avea loc în zone precum Păcurari, Dacia, Alexandru cel Bun, Cantemir, Nicolina, Frumoasa, Tătăraşi Sud, Dancu, Aviaţiei, ţicău, Centru şi Copou.

„În prezent, îmbrăcăminţile trotuarelor sunt învechite, degradate în mai multe puncte, în special ca urmare a intervenţiilor la reparaţiile necesare la reţelele tehnico-edilitare. Reabilitarea trotuarelor prin înlocuirea îmbrăcăminţilor din beton asfaltic cu pavele conduce nu numai la îmbunătăţirea aspectului urbanistic al oraşului dar şi facilitarea readucerii domeniului public la forma iniţială în cazul intervenţiilor la reţelele de utilităţi”, se arată în caietul de sarcini.

În ultimii doi ani, Primăria a avut încheiat un contract în valoare de 18 milioane lei (fără TVA) cu firma Symmetrica tot pentru execuţia de lucrări de modernizare trotuare şi alei pietonale pe o suprafaţă de 108.000 mp. Astfel de lucrări de montare de pavele au demarat în anul 2014 în cadrul unor acorduri multianuale încheiate cu constructori.

Comentarii