Doi copii în stare gravă în urma unui accident rutier cu 9 victime

miercuri, 13 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Doi copii în stare gravă în urma unui accident rutier cu 9 victime

Trei dintre victimele accidentului rutier care a avut loc luni seară în comuna Zorleni, din judeţul Vaslui, au ajuns la Iaşi. Două dintre victime sunt copii, aflaţi în stare critică în urma tragicului accident. Este vorba despre un băiat în vârstă de 3 ani şi o fetiţă de doi ani, ambii cu răni grave. Aceştia au ajuns în cursul nopţii de luni prima dată la Spitalul de Neurochirurgie pentru un consult de specialitate, însă au rămas internaţi la Spitalul de Copii „Sf. Maria”.

 „Ambii au fost diagnosticaţi cu politraumă prin accident rutier în calitate de pasageri, au componentă cranio-cerebrală traumatică şi toraco-abdominală. Sunt internaţi în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, pe Chirurgie Pediatrică, au beneficiat şi beneficiază de terapie specifică şi consulturi multidisciplinare. În prezent sunt detubaţi, însă în continuare în stare critică şi continuă terapia specifică”, a declarat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii. Cealaltă victimă care a ajuns la Iaşi este o femeie în vârstă de 27 de ani, care era pasageră pe locul din dreapta faţă în maşina implicată în accident. „Pasagera preluată din accident, din ce am înţeles, mamă şi soţie a celor accidentaţi, a ajuns în Unitatea de Primire a Urgenţelor cu traumatism cranio-cerebral sever, traumatism cranio-facial, cu fractură deschisă de mandibulă, mai multe fracturi la nivelul feţei, fractură de antebraţ. A fost preluată, investigată, s-a decis internarea pentru Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială. Va avea nevoie şi de intervenţie ortopedică, de tratament şi operaţii complexe. Sperăm, pentru că este tânără, stabilă, ca evoluţia ei să fie una favorabilă”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

În accidentul din judeţul Vaslui a fost implicat un camion, un autoturism şi un atelaj cu tracţiune animală. Au decedat două persoane şi alte 7 au suferit răni având nevoie de internare în spital.

Comentarii