Două programe de master de la FEAA într-un top Mondial

miercuri, 31 iulie 2019, 01:50
1 MIN
 Două programe de master de la FEAA într-un top Mondial

Două programe de master ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) au fost incluse în clasamentul internaţional „Best Masters in the world“, făcut de Eduniversal. Cele două programe se numesc „Data mining“ şi „Achiziţii – Distribuţie – Logistică“ şi sunt de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a UAIC.

Programul „Data mining“ ocupă locul al nouălea în Europa de Est, la categoria „Data analytics“, iar studenţii care aleg să urmeze aceste cursuri vor putea la final să explice utilizarea unor metode statistice de prelucrare a datelor din baze mari de date, dar şi să analizeze şi să interpreteze rezultatele prelucării statistice. Cel de-al doilea program, „Achiziţii – Distribuţie – Logistică“, ocupă poziţia 33 din lume la categoria „Purchasing“. „Acest rezultat poziţionează Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor printre cele mai performante din România.

Prezenţa celor două programe de master în clasamentul Eduniversal reprezintă certificarea calităţii studiilor, evaluată după trei criterii principale: notorietata, nivelul salarial de la primul loc de muncă al absolvenţilor după finalizarea studiilor şi satisfacţia studenţilor“, au precizat reprezentanţii UAIC. În această ediţie, din 2019, au fost analizate peste 20.000 de programe de master din toată lumea, dintre care 5.360 au fost clasificate, ierarhia din acest an adunând peste 880 de universităţi, din 136 de ţări.

„Best Masters in the world“ este un clasament elaborat anual de Eduniversal, agenţie internaţională specializată în ierarhizarea instituţiilor de învăţământ superior, cu profil economic. Agenţia realizează clasamente ale universităţilor din 1994 şi s-a extins la nivel mondial în 2007.

Comentarii