(FOTO) Urmărire cu focuri de armă pe străzile Iaşului terminată într-un stâlp

duminică, 06 septembrie 2020, 09:02
2 MIN

Azi noapte un barbat de 33 ani care nu a oprit la semnul politistului a intrat cu masina intr-un stalp in cartierul Mircea cel Batran. Acesta a fost urmarit, fiind nevoie sa fie folosite si focuri de arma.

"Pacientul prezenta contuzie umar drept, plaga intepata umar stang, traumatism cranio-cerebral fara pierderea cunostintei, contuzie si escoriatii hemifacies drept. Fara leziuni care sa necesite internare in spitalul nostru", a precizat prof. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD. Barbatul a fost dirijat in cursul diminetii la Spitalul de Neurochirurgie pentru consultatii.

Filmul evenimentelor

Sâmbătă spre duminică noapte, în jurul orei 3, un echipaj de Poliţie de la secţia 4 Tătăraşi a observat un VW Polo care staţiona pe bulevardul Chimiei cu motorul pornit şi avariile puse. Poliţiştii s-au apropiat de maşină şi l-au întrebat pe şofer ce probleme are.

Oamenii legii au observat că bărbatul este incoerent şi au coborât din maşină, moment în care şoferul a pus piciorul pe acceleraţie. Poliţiştii, pe urmele lui.

Din informaţii neoficiale, urmărirea a durat minute bune, şoferul fugar trecând de mai multe ori prin Nicolina, CUG şi Podu Roş. În acest timp, poliţiştii de la secţia 4 au cerut sprijinul mai multor colegi, în urmărire angajându-se 5-6 echipaje, inclusiv de la Jandarmerie şi secţia 6 de Poliţie.

Pe strada Cerna, în cartierul Mircea cel Bătrân, fugarul s-a izbit într-un stâlp. A coborât din maşină şi a încercat să fugă, dar a fost imobilizat. Din primele informaţii, bărbatul avea permis şi nu era sub influenţa alcoolului, dar nu este exclus să fi fost drogat.

Pe parcursul urmăririi, poliţiştii au tras circa 30 de focuri. Bărbatul este anchetat de procurorii de pe lângă Judecătoria Iaşi inclusiv pentru ultraj după ce ar fi intrat cu autoturismul în maşina poliţiei, un poliţist fiind uşor rănit. (Andrei. D.)

Comentarii