Gemeni loviţi în curtea casei de un stâlp dărâmat de un camion

luni, 21 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Gemeni loviţi în curtea casei de un stâlp dărâmat de un camion

Gemenii în vârstă de 12 ani, victime în accidentul de la Şişcani, judeţul Vaslui, sunt internaţi la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, starea lor fiind stabilă. Băiatul adus cu elicopterul SMURD şi care avea piciorul secţionat a fost operat, fiind internat la ATI. 

“Pacientul prezenta politraumă, mai exact traumatism cranio-cerebral şi fractură deschisă de membru inferior. A fost operat de echipa coordonată de dr. Sidonia Susanu. Se află internat la ATI, dar nu este intubat, ventilat mecanic. Trauma suferită necesită mai multe intervenţii chirugicale", a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii Sfânta Maria. Celălalt frate a ajuns la spital cu ambulanţa. Şi acesta prezenta fractură, dar nu a necesitat operaţie, fiiind internat în secţie. Accidentul ale cărui victime sunt gemenii s-a petrecut sâmbătă 19 martie.

Cei doi fraţi au ajuns la spital, după ce un camion a lovit un stâlp care a căzut peste ei în curte. Şoferul care a provocat accidentul s-a răsturnat. Potrivit anchetatorilor, camionul încărcat cu balast a făcut tangaj într-o curbă la dreapta, iar şoferul în vârstă de 29 de ani nu a mai putut controla vehiculul de zeci de tone.

În derapaj, camionul răsturnat a lovit un stâlp de electricitate, iar cei doi copii, care se jucau în curtea casei, au fost loviţi de pilonul din beton care s-a rupt şi s-a prăbuşit peste ei. L-a faţa locului au ajuns trei echipaje medicale de la Ambulantă şi SMURD Huşi. Copiii au fost găsiţi conştienţi, dar cu răni severe.

Comentarii