Medicii i-au replantat trei degete fetiţei care şi-a prins mâna în tocătorul de carne

sâmbătă, 30 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Medicii i-au replantat trei degete fetiţei care şi-a prins mâna în tocătorul de carne

Fetiţa în vârstă de patru ani care a fost adusă de urgenţă la Iaşi cu elicopterul SMURD după ce şi-a prins mâna într-o maşină de făcut suc de roşii este internată la Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Aceasta a fost operată de medicii din secţia de Chirurgie Plastică, care au reuşit să îi salveze cele trei degete prinse în maşina electrică. Fetiţa este în continuare sub supravegherea medicilor. 

„În prezent este detubată, stabilă hemodinamic, relativ confortabilă în ceea ce priveşte durerile de la nivelul mâinii traumatizate. Urmează un tratament cu antibiotic, de prevenire a infecţiilor şi de stimulare a regenerării tisulare”, a declarat dr. Sidonia Susanu, şefa Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii.

Medicul a explicat că în general leziunile care sunt produse prin strivire şi smulgere sunt leziuni foarte grave. „Aceste leziuni au indicaţie redusă de revascularizare, replantare, dar având în vedere vârsta pacientei şi şansele foarte mari ale copiilor de a-şi recupera segmentele de membre amputate, chiar şi în aceste condiţii, s-a realizat revascularizarea degetelor 2, 3 şi 4, iar noi sperăm într-o evoluţie favorabilă”, a mai explicat medicul.

Scoaterea mâinii fetiţei din maşina de tocat a fost făcută în Blocul Operator de la Spitalul de Copii, cu ajutorul celor din departamentul de descarcerare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. „Este contraindicată extragerea dispozitivului în afara unui cadru medical, pe de o parte pentru că ar putea duce la leziuni suplimentare, pe de altă parte pentru că durerile sunt foarte puternice. Pot fi chiar şi şocogene, de aceea intervenţia de extragere s-a făcut în Blocul Operator, sub anestezie generală”, a completat dr. Sidonia Susanu.

Comentarii