Mihai Chirica se răfuiește cu Denisa Ionașcu la şedinţa de consiliu de vineri

marți, 25 ianuarie 2022, 03:01
2 MIN
 Mihai Chirica se răfuiește cu Denisa Ionașcu la şedinţa de consiliu de vineri

Consilierii locali se reunesc vineri în prima şedinţă ordinară din acest an. Pe ordinea de zi a plenului au fost incluse peste 15 proiecte de hotărâre.

Un proiect care va stârni cu siguranţă dezbateri face referire la constituirea unei Comisii de evaluare a activităţii secretarului general al municipiului, Denisa Ionaşcu. Între primarul Mihai Chirica şi aceasta este un conflict mai vechi care s-a acutizat în ultimul an, secretarul fiind unul dintre martorii-cheie din dosarele penale în care este cercetat edilul şef al Iaşului. Comisia va fi formată din primar şi doi consilieri locali.

Alte proiecte de hotărâre fac referire la înlocuirea a doi consilieri locali: unul de la USR şi celălalt de la PSD, după ce Ana-Raluca Roşu a demisionat şi, respectiv, Bogdan Balanişcu a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului. În locul acestora vor intra în CL Laura Chiticariu (avocat) şi Mihai Gavril (jurist, fost consilier local şi în mandatul trecut).

De asemenea, consilierii locali vor mai dezbate proiecte ce fac referire la majorarea impozitului pe clădiri şi terenuri neîngrijite, modificarea statului de funcţii la Poliţia locală, planul de acţiuni pentruh beneficiarii de venit minim garantat, atribuirea în folosinţă gratuită a unui spaţiu către Autoritatea pentru Digitalizarea României şi două planuri urbanistice zonale.

În ceea ce priveşte proiectele urbanistice, unul dintre acestea vizează construirea unui ansamblu multifuncţional pe str. Primăverii nr. 2 (zona Iasitex) de către firma Everland (fosta Agroland). În cazul complexului vor fi ridicate blocuri de locuinţe care vor avea un regim de înălţime cu până la 20 de etaje.

VEDEȚI ȘI:

Cum vrea să scape primarul Chirica de un martor incomod – AICI

Comentarii