Noi centre de vaccinare la UMF şi la Agronomie. Se pot face deja programări

marți, 16 februarie 2021, 02:57
2 MIN
 Noi centre de vaccinare la UMF şi la Agronomie. Se pot face deja programări

Ambele au vaccinul AstraZeneca.

Începând de luni, 15 februarie, cele două centre uni­versitare de la Medicină şi Agronomie sunt des­chise publicului general, putându-se face programări în platformă. Câteva sute de persoane deja au trecut în cursul zilei de ieri, toate fiind imunizate cu serul produs de Oxford – AstraZeneca, iar din informaţiile ob­ţinute de Ziarul de Iaşi nu s-au înregistrat probleme în niciunul dintre cele două centre.

Centrul de la USAMV este amplasat în cel mai nou cămin al universităţii, unde sunt spaţii pentru pregătirea momentului vaccinării, cât şi pentru imunizarea şi supravegherea post-vaccinare.

„Am obţinut acordul DSP încă de săptămâna trecută şi începând de astăzi suntem la dispoziţia ieşenilor cu un nou centru de vaccina­re, în care deja sunt înscrise pentru astăzi 110 persoane. Ne bucurăm că am putut veni în ajutorul comunităţii şi credem că promovarea ideii de a te vaccina pentru a îţi salva viaţa intră şi în atribuţiile unei universităţi responsabile“, a declarat prof.dr. Liviu Miron, prorectorul responsabil cu cercetarea ştiinţifică şi relaţiile internaţionale a USAMV Iaşi.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie centrul este amenajat în cadrul Institutului de Anatomie. Nu vor avea prioritate în aceste centre personalul din colectivităţile academice ale celor două instituţii de învăţământ superior şi nici pentru studenţi, în etapa a III-a.

Comentarii