Nou-născut dintr-o mamă surogat din Ucraina, adus cu elicopterul la Iaşi

luni, 04 aprilie 2022, 01:56
2 MIN
 Nou-născut dintr-o mamă surogat din Ucraina, adus cu elicopterul la Iaşi

La începutul weekendului trecut, echipajul SMURD Iaşi a avut două intervenţii de salvare a doi copii ucraineni care aveau grave probleme de sănătate.

Un prim caz este cel a unui copil în vârstă de un an şi cinci luni, care, după declaraţiile medicilor, suferă de o tumoră renală. Micuţul împreuna cu mama sa au fugit în urmă cu mai multe zile din Ucraina, cu intenţia de a ajunge în Germania la rude. Pentru că cel mic nu se simţea bine, atât mama cât şi copilul au fost internaţi pentru investigaţii la Spitalul din Chişinău.

“Echipajul nostru a preluat pacienţii de la Vama Sculeni, până unde au fost transportaţi cu o ambulanţă. Diagnosticul de tumoră renală a fost pus la Chişinău. Pentru că nu aveau cum face biopsia acolo, medicii de la Chişinău au solicitat transferul la Iaşi. Copilul a fost internat la Spitalul Sfânta Maria pentru biopsie şi tratament", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Un al doilea caz este al unui nou-născut şi care a fost preluat de la Vama Siret.

"În acest caz, este vorba de un bebeluş de câteva zile, dintr-o mamă surogat din Ucraina. Bebeluşul ar fi trebuit să ajungă la părinţii săi din Brăila. Pentru că s-a constat că suferă de o infecţie respiratorie severă, de altfel l-am transportat în incubator, nou-născutul a fost internat tot la Spitalul de Copii Sfânta Maria pentru invesigaţii şi tratament. După vindecare, va fi transportat la părinţii săi din Brăila", a adăugat Diana Cimpoeşu.

Comentarii