Noul episcop de Iaşi îşi intră în rol deplin de pe 6 august

marți, 09 iulie 2019, 07:55
1 MIN
 Noul episcop de Iaşi îşi intră în rol deplin de pe 6 august

La o lună după ce Papa Francisc a decis numirea ca episcop romano-catolic de Iaşi pe monseniorul Iosif Păuleţ, în urma retragerii PS Petru Gherghel, va avea loc şi consacrarea episcopală şi instalarea ca episcop al Diecezei de Iaşi. 

Astfel, la Iaşi, pe 6 august 2019, de la ora 10.30, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină“, odată cu sărbătoarea „Schimbarea la Faţă“. „Celebrantul principal al sfintei Liturghii solemne şi consacratorul principal va fi Excelenţa Sa Petru Gherghel, episcop, administrator apostolic de Iaşi, co-consacratori vor fi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi“, au transmis reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi. Mai mult decât atât, la eveniment va participa şi nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova, Monseniorul Miguel Maury Buendía, alţi episcopi, oficialităţi, preoţi, persoane consacrate şi credincioşi.

„Până la începerea misiunii în Dieceza de Iaşi a noului episcop, în toate comunităţile vor fi rostite rugăciuni pentru el. Se vor insera pentru noul episcop intenţii la Rugăciunea Credincioşilor de la sfânta Liturghie, atât la Liturghiile duminicale, cât şi la cele din sărbătorile de poruncă şi din timpul săptămânii, la rugăciunea Breviarului, dar şi în alte ocazii de rugăciune“, au mai transmis reprezentanţii episcopiei. 

Comentarii