O asistentă medicală a căzut în casă şi nu s-a putut ridica câteva zile. Pompierii au spart uşa ca să o salveze

miercuri, 20 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 O asistentă medicală a căzut în casă şi nu s-a putut ridica câteva zile. Pompierii au spart uşa ca să o salveze

O femeie în vârstă de 89 de ani din Iaşi a fost găsită căzută în casă, fiind nevoie de intervenţia echipajelor specializate pentru a putea intra în locuinţa acesteia. 

Apelul la 112 a fost făcut de nişte prietene ale femeii care nu au mai văzut-o în ultima perioadă.

„A fost un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, de tip B, Poliţia şi pompierii pentru a debloca uşa, pentru că femeia nu avea aparţinători. Doamna este fostă asistentă de psihiatrie, nu a fost niciodată la spital, căzuse în urmă cu trei zile. Prezenta hematom occipital şi sindrom de deshidratare”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Medicii atrag din nou atenţia asupra faptului că, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, persoanele vârstnice care locuiesc singure au nevoie de sprijin. „Apel către toţi: ajutaţi vârstnicii singuri să supravieţuiască”, a completat prof. dr. Diana Cimpoeşu.

Săptămâna trecută, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” au ajuns două persoane cu deshidratare severă din cauza faptului că nu au avut acces la o sursă de apă, având afecţiuni care le imobilizează la pat. Specialiştii au determinat şi faptul că pacienţii, un bărbat de 79 de ani şi o femeie de 50 de ani, aveau un nivel ridicat al sodiului în sânge şi spun că în această perioadă, mai ales în zilele cu temperaturi caniculare, astfel de persoane imobilizate la pat trebuie supravegheate.

Nu neapărat de personal medical calificat, dar de membrii familiei, care să se asigure că beau suficient de multă apă astfel încât viaţa să nu le fie pusă în pericol. Cele mai vulnerabile categorii în acest sens sunt persoanele vârstnice, cele imobilizate la pat, dar şi copiii mici. 

Comentarii