Peste 600 de invenţii vor fi expuse la Iaşi, la EUROINVENT

luni, 13 mai 2019, 01:50
2 MIN
 Peste 600 de invenţii vor fi expuse la Iaşi, la EUROINVENT

Peste trei zile începe unul dintre cele mai mare evenimente de inventică din sud-estul Europei.

Ediţia de anul acesta a EUROINVENT, unul dintre cele mai mari evenimente de inventică din sud-estul Europei, va avea loc anul acesta între 16 şi 18 mai la Iaşi, la Palatul Culturii, şi vor participa cercetători şi inventatori din peste 40 de ţări.

Ceremonia oficială de deschidere va avea loc pe 16 mai, la ora 11, în Sala „Henri Coandă“ a Palatului Culturii, iar premierea celor mai bune invenţii se va desfăşura pe 18 mai, în Sala Voievozilor. „EUROINVENT a devenit un eveniment de tradiţie recunoscut în lumea ştiinţifică, care are meritul de a aduce împreună cercetători şi inventatori din întreaga lume, dar şi oameni obişnuiţi, pasionaţi de ştiinţă, inventică şi cercetare.

Evenimentul atrage atenţia asupra conceptelor de cercetare şi inovare, concepte ce contribuie la creşterea economică, la crearea de locuri de muncă şi, în final, la o viaţă mai bună pentru noi toţi“, au precizat organizatorii.

Cea mai bună invenţie va primi o distincţie în valoare de 10.000 de lei, la cele 90 de standuri ale expoziţiei ur­mând a fi expuse 620 de in­venţii şi proiecte de cercetare, grupate în 14 categorii.

„Vizitatorii vor putea vedea diverse dispozitive medicale, demonstraţii ale metodelor terapeutice inovative din neurologie sau oncologie, ambalaje biodegradabile, metode de purificare a apei sau a aerului, noi soiuri de plante etc.

Expoziţia de in­venţii şi inovaţii se desfăşoa­ră în paralel cu alte manifestări: Conferinţa Interna­ţio­na­lă de Cercetări Inovati­ve (ICIR 2019, ediţia a V-a), Salonul de carte teh­nico-ştiinţifică, artistică şi li­terară, diverse workshopuri“, au mai precizat organizatorii.

Comentarii