Primăria are şanse să găsească nişte autobuze şi microbuze pentru transportul metropolitan

marți, 04 iulie 2023, 01:50
1 MIN
 Primăria are şanse să găsească nişte autobuze şi microbuze pentru transportul metropolitan

Licitaţia Primăriei pentru achiziţia unor vehicule second-hand pentru transportul metropolitan a atras patru ofertanţi. Procedura a fost împărţită în nu mai puţin 8 loturi: 4 pentru autobuze de 12 metri (16 vehicule), 3 pentru midibuze de 8-10 metri (10 vehicule) şi un lot pentru microbuze de 6-7 metri (3 vehicule).

Cu excepţia a două loturi pentru midibuze, în cazul tuturor celorlalte loturi au fost depuse oferte. Astfel, pentru autobuze concurează trei ofertanţi: AIC Trucks (Ilfov), Mercator Transilvania (Sălaj) şi Womy Equipment Supply România (Bucureşti). Pentru furnizarea a 3 midibuze şi a microbuzelor este un singur ofertant: Megarosa Trade (Bucureşti).

Toate ofertele au intrat în faza de evaluare tehnică şi financiară, termenul de selecţie fiind finalul lunii octombrie. În acelaşi timp, procedura pentru cele două loturi privind midibuze (6 la număr), în cazul cărora nu au fost depuse oferte, a fost anulată. Odată semnate contractele, care au o valoare estimată totală de circa un milion de euro, termenul de livrare este de 30 de zile.

Municipalitatea a mai organizat o procedură similară în toamna anului trecut. Deşi a fost lansată la mijlocul lunii septembrie, abia peste 3 luni a fost desemnat un câştigător: firma Bus&Coach Group din Bucureşti, pentru suma de 5 milioane lei. Însă, contractul a fost reziliat la începutul lunii martie întrucât adjudecatarul licitaţiei nu a respectat termenul de livrare, care era tot de 30 de zile.

Vehiculele second-hand vor fi utilizate de CTP Iaşi pentru efectuarea de curse în zona metropolitană, în condiţiile în care, din ianuarie 2023, au fost deschise mai multe rute spre comune limitrofe. 

Comentarii