Proiect cu 135 de vile în Bucium. Trecătoarea Vişan ar urma să fie lărgită

marți, 04 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Proiect cu 135 de vile în Bucium. Trecătoarea Vişan ar urma să fie lărgită

Un proiect imobiliar cu 135 de vile va ajunge în curând pe masa consilierilor locali. Primăria a publicat proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), zona de construire fiind în Bucium, în apropierea Trecătorii Vişan, la circa 300 metri de şos. Iaşi – Bârnova. Proprietarii (persoane fizice) au la dispoziţie aproape 10 hectare. 

„Prin prezenta documentaţie se propune parcelarea terenului studiat în 135 de loturi pentru locuinţe individuale având suprafeţe cuprinse între 352 şi 807 mp, fiecare organizate într-o singură UTR (unitate teritorială de referinţă, n.r.), un lot pentru construirea unui centru de cartier şi servicii, iar cele două parcele având categoria de folosinţă păşune, respectiv fâneaţă, însumând 5.740 mp, vor fi păstrate ca spaţii verzi”, se arată în proiectul de PUZ.

În ceea ce priveşte infrastructura, proprietarii terenului îşi asumă angajamentul de a supralărgi parţial Trecătoarea Vişan (cu o singură bandă de circulaţie, în prezent) pe porţiunea care asigură acces la amplasament, respectiv de la intersecţia cu şos. Iaşi – Bârnova şi până la proprietate. Potrivit proiectului de PUZ, strada ar urma să aibă, astfel, două benzi de circulaţie.

Parcările vor fi amenajate în interiorul amplasamentului: câte 2 pentru fiecare parcelă (270 de locuri în total) şi 65 de locuri pentru terenul care va găzdui centre de servicii. La acest moment, zona este deservită parţial de reţele de utilităţi, în condiţiile în care sunt necesare investiţii de extindere a racordurilor spre şi în interiorul amplasamentului.

„În ceea ce priveşte funcţiunile propuse şi permise, prin prezentul PUZ se admit locuinţe individuale şi cuplate cu regim de înălţime parter, parter şi un etaj, parter şi 2 etaje”, se mai precizează în proiectul de PUZ.

Conform bilanţului teritorial, suprafaţa destinată vilelor este de peste 20.500 mp, în timp ce proprietarii susţin că peste 40.000 mp vor fi spaţii verzi, iar circa 30.000 mp sunt alocaţi circulaţiilor (alei pietonale şi carosabile). 

Comentarii