Proiect de reabilitare a Parcului Ciurchi, unul din cele mai mari ale orașului

marți, 09 noiembrie 2021, 02:55
2 MIN
 Proiect de reabilitare a Parcului Ciurchi, unul din cele mai mari ale orașului

Primăria începe demersurile pentru derularea unui viitor proiect de reabilitare a Parcului Ciurchi. În acest sens, municipalitatea a semnat un contract pentru realizarea documentaţiilor tehnice necesare cu firma ERM Capco Proiect (Botoşani) pentru suma de 83.000 lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, suprafaţa totală de teren ajunge la aproape 6,4 hectare, iar spaţiul verde ocupă circa 5,8 ha. Pe teren mai sunt un loc de joacă, drumuri, trotuare, alei, o zonă de monumente, iar parte din teren este liber şi neamenajat. „Restaurarea parcului din strada Ciurchi se impune ca o necesitate deoarece spaţiul ocupat de plante a devenit inestetic. Plantele existente au crescut şi s-au dezvoltat aglomerând zona, iar gazonul, mobilierul urban, aleile, echipamentele sportive şi iluminatul lipsesc. Spaţiul verde din parc este plantat aleatoriu şi nu are un stil bine definit”, se precizează în caietul de sarcini. Conform documentului citat, de-a lungul timpului, intervenţiile asupra vegetaţiei s-au limitat la toaletarea arborilor sau arbuştilor. În acelaşi timp, aleile şi scările sunt într-o stare avansată de degradare.

„Ca urmare a faptului că nu s-a investit în această zonă o lungă perioadă de timp, întreg spaţiul verde şi-a pierdut din farmec necesitând lucrări de modernizare şi reabilitare care să pună în valoare zona studiată”, se mai arată în document. În studiul peisagistic, firma va trebui să propună soluţii de amenjare cu referire la: spaţii verzi, terenul de sport, alei pietonale, mobilier urban, accese rutiere pentru trafic ocazional, sistemul de iluminat (inclus arhitectural pentru puncte de interes), integrarea în arealul parcului a unui Monument dedicat victimelor Holocaustului, identificarea unor spaţii cu potenţial comercial, posibilitatea de organizare de spectacole în aer liber şi racorduri la utilităţi (inclusiv sistem de irigare). Toate documentaţiile tehnice trebuie finalizate într-un termen de 3 luni.

Comentarii