Şase permise ridicate şi 11 pietoni amendaţi, la o singură acţiune a Poliţiei Rutiere în municipiu

sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 10:39
1 MIN
 Şase permise ridicate şi 11 pietoni amendaţi, la o singură acţiune a Poliţiei Rutiere în municipiu

Şase şoferi au rămas fără permise de conducere, iar 11 pietoni au fost amendaţi pentru că au traversat neregulamentar, totul în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Biroul Rutier Iaşi. 

În total, poliţiştii au dat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 lei. De asemenea, au fost testate cu aparatul etilotest 14 persoane, dintre care una a fost depistată sub influenţa alcoolului: un bărbat în vârstă de 42 de ani care a fost depistat cu o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aer, pe numele lui fiind deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Unul dintre şoferii care au rămas fără permis nu oferise prioritate de trecere unui pieton, şi nu purta centura de siguranţă. „Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Iaşi, în timp ce conducea un autoturism pe strada Canta, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea străzii. De asemenea, şoferul nu a respectat obligaţia de a purta centura de siguranţă pe timpul deplasării. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi reţinerea permisului de conducere pentru 30 de zile“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii