Se pregătesc staţiile de încărcare pentru autobuzele electrice

miercuri, 22 decembrie 2021, 02:49
1 MIN
 Se pregătesc staţiile de încărcare pentru autobuzele electrice

Primăria va finanţa cu 3,3 milioane lei, fără TVA, racordarea staţiilor de încărcare la energie electrică din garajul Tudor Vladimirescu şi rond Copou. În acest sens, municipalitatea a lansat o licitaţie care a fost împărţită în două loturi. 

În cazul garajului din Tudor, lucrările de racordare sunt estimate la 2,7 milioane lei, fiind vorba atât despre staţii de încărcare lentă, cât şi rapidă. Pentru rond Copou, lucrările sunt estimate al aproape 700.000 lei, fiind vorba despre staţii de încărcare rapidă. Contractul vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor în cazul ambelor loturi.

Proiectul trebuie finalizat în cel mult 8 luni de la semnarea contractului. Staţiile de încărcare electrică vor fi realizate în cadrul a două proiecte europene distincte care mai cuprind şi achiziţia de 44 autobuze electrice.

Ambele proiecte sunt în derulare, iar, anul viitor, vor ajunge la Iaşi 20 de autobuze de la producătorul Solaris (Polonia) şi alte 24 de la BMC Truck & Bus (subsidiară din România a unui producător turc).

Comentarii