Şedinţă CJ: azi va fi validată noua conducere a Aeroportului

duminică, 10 aprilie 2022, 23:05
1 MIN
 Şedinţă CJ: azi va fi validată noua conducere a Aeroportului

Consilierii judeţeni se reunesc astăzi în şedinţă extraordinară pentru a valida mandatele noilor administratori ai Aeroportului Internaţional Iaşi. Iniţial, şedinţa trebuia să aibă loc vineri, dar a fost amânată din lipsă de cvorum

Aşa cum „Ziarul de Iaşi” a relatat în ediţia de sâmbătă, noul Consiliu de Administraţie (CA) va fi format din şapte persoane: şase au fost selectate în urma unei selecţii organizate de Consiliul Judeţean, asistat de un expert independent, iar celălalt membru va fi nominalizat de Ministerul de Finanţe. Noul CA va avea un mandat de 4 ani, iar din consiliu fac parte: Ionel Damian, Mihai Iordache, Cristian Lungu, Sorin Zaharia, Aurelia Fulger şi George Liviu Maha. Primii patru membri enumeraţi au făcut parte şi din vechiul CA, iar ultimii doi fac parte în premieră din consiliu. Toţi cei selectaţi în noul CA au experienţă în domeniul aeronautic.

În aceeaşi şedinţă, plenul Consiliului Judeţean va aproba încheierea unui acord de cooperare între judeţul Iaşi şi raionul Taraclia din Republica Moldova. „Prin încheierea acestui acord, cele două părţi intenţionează colaborarea în mai multe domenii: dezvoltare locală, economie, educaţie, cultură, turism, sport, tineret, sănătate, asistenţă socială, accesare de fonduri europene, precum şi în alte domenii de cooperare de interes reciproc”, se arată în proiectul de hotărâre.

Comentarii