Şefii de la DSP şi Ambulanţă vor fi aleşi după criterii mai dure şi evaluaţi mai des

miercuri, 27 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Şefii de la DSP şi Ambulanţă vor fi aleşi după criterii mai dure şi evaluaţi mai des

Conform unei ordonanţe a Guvernului, au fost modificate criteriile de formare şi, ulterior, de ocupare, a posturilor de conducere din Direcţiile de Sănătate Publică şi Serviciile de Ambulanţă din ţară. Modificările au fost făcute direct în Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii. 

Într-un comunicat remis presei şi citat de Agerpress, reprezentanţii Guvernului precizează că sunt vizaţi direct managerii, directorii executivi şi adjuncţii lor din DSP-uri, cât şi directorii generali, directorii medicali şi medicii şefi de la Ambulanţă. Conform aceluiaşi text, în lege a fost introdusă noţiunea de criterii de calitate aferente programelor de formare, ce au fost elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în programul de asistenţă tehnică din PNRR.

„În vederea asigurării dezvoltării profesionale continue în domeniul managementului sanitar, actul normativ introduce necesitatea absolvirii la 3 ani, pentru funcţiile de conducere din domeniul sănătăţii, a unui curs de scurtă durată în management sanitar sau managementul serviciilor de sănătate, avizate de Ministerul Sănătăţii, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii. Alinierea mandatului managerilor de spitale cu cel al comitetelor directoare (formate din director medical, director de îngrijiri şi director financiar) are scopul de a permite asigurarea continuă a unui management eficient”, au precizat reprezentanţii Guvernului.

Aceştia vor să înfiinţeze şi o nouă structură, Institutul Naţional de Management al Serviciilor de Sănătate, format prin reorganizarea Şcolii Naţionale de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti. 

 

 

Comentarii