Şoferii de autobuze din Iași au încetat protestul până la negocierile finale

joi, 04 noiembrie 2021, 03:00
2 MIN
 Şoferii de autobuze din Iași au încetat protestul până la negocierile finale

„Vineri vor avea o rezoluţie şi, în funcţie de această rezoluţie, vor decide ce vor face mai departe”, a declarat directorul CTP.

Negocierile finale privind situaţia de la CTP vor avea loc mâine, după ce şoferii au încetat temporar protestul în cursul dupa-amiezii de ieri. Decizia de reluare a lucrului a venit la capătul unor discuţii care au avut loc pe tot parcursul zilei, iar autobuzele au fost scoase treptate la stradă, pe toate traseele, începând cu ora 16.00. Anterior, CTP a încercat să limiteze efectele grevei prin mobilizarea a 12 autobuze, la ore de vârf, pe trasee care fac legătura cu zona metropolitană, folosind, potrivit unor surse, şoferi din afara companiei.

„Le-am prezentat calendarul de negociere care este până vineri, cu condiţia reluării lucrului. Vineri vor avea o rezoluţie şi, în funcţie de această rezoluţie, vor decide ce vor face mai departe. Deci, vineri vor fi negocierile finale pentru rezolvarea doleanţelor dumnealor”, a declarat directorul CTP Cristian Stoica.

Amintim că şoferii au solicitat majorări salariale cu până la 30%, creşteri considerate „nerealiste” de către conducerea companiei. Cei circa 300 de şoferi ai CTP au încetat lucrul, spontan, marţi dimineaţă, acuzând veniturile mici şi condiţiile grele de muncă. Potrivit CTP, venitul mediu al unui şofer trece de pragul de 3.200 lei (inclusiv cu sporurir), dar şoferii susţin că acest venit invocat public nu reflectă realitatea din companie. Cu toate acestea, după mai multe runde de discuţii care au avut loc ieri, şoferii au decis să înceteze protestul.

„Vom continua discuţiile pentru găsirea unor soluţii în condiţiile financiare pe care le avem, pentru a face şi nu doar promite. Chiar vineri, 5 noiembrie, voi avea o nouă discuţie oficială cu conducerea CTP şi reprezentanţii sindicatelor şi sunt convins că împreună, prin dialog şi cu încredere unii în alţii, vom reuşi să găsim cele mai bune soluţii”, a declarat, printre altele, primarul Mihai Chirica, citat într-un comunicat al Primăriei.

Edilul şef al Iaşului a participat la negocierile cu şoferii protestatari alături de viceprimarul Daniel Juravle.

Comentarii