Un nou centru Caritas de îngrijire a bătrânilor, deschis la Butea

miercuri, 03 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 Un nou centru Caritas de îngrijire a bătrânilor, deschis la Butea

Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi a deschis de la 1 februarie un nou Centru de Îngrijire la Domiciliu, care se ocupă de bătrâni şi de bolnavii singuri, care nu au aparţinători. Acesta este amplasat în localitatea Butea şi este un proiect integral al programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Domeniului Vârstnici şi Persoane cu Dizabilităţi".

 "Este înfiinţat în cadrul parteneriatului public-privat cu Primăria Butea şi vom colabora cu Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Butea, Parohia Romano-Catolică «Preasfânta Treime» şi cu surorile din cadrul Congregaţiei «Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus» din Butea", au transmis reprezentanţii Caritas. Asociaţia are 30 de ani de activitate în servicii sociale comunitare, iar în cadrul programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" are mai mult de 10 centre realizate pentru a-i ajuta pe vârstnici. "În 21 ani de la înfiinţarea primului centru, îngrijirea la domiciliu a presupus implicare şi responsabilitate socială, angajare şi devotament pentru oameni şi sănătatea lor, o misiune presărată cu multă dăruire şi pasiune pentru slujirea aproapelui. Anual, personalul centrelor, format din aproximativ 60 de angajaţi asistă peste 1.300 de beneficiari cu grade diferite de dependenţă, ce suferă din cauza vârstei, a bolilor, a singurătăţii şi a stării materiale precare", au mai precizat reprezentanţii Caritas.

Beneficiarii primesc îngrijire medicală precum injecţii, pansamente, tratamentul şi profilaxia escarelor, perfuzii, monitorizarea tensiunii arteriale, puls, glicemie, recoltare de analize, acordarea de materiale sanitare şi dispozitive medicale etc. Beneficiarii sunt persoanele vârstnice de peste 65 de ani, imobilizate la pat sau la domiciliu din cauza vârstei / situaţiei medicale dificile, singurătatea, gradul de izolare socială sau starea materială precară. 

Comentarii