Un om al străzii, la un pas să moară de hipotermie

marți, 21 ianuarie 2020, 21:40
1 MIN
 Un om al străzii, la un pas să moară de hipotermie

Avalanşă de oameni fără locuinţe la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“. Mulţi dintre ei au ajuns în stare foarte gravă, cu hipotermii. Cel mai dificil caz a fost înregistrat ieri, când a fost adusă o femeie de 70 de ani, fără adăpost. Aceasta a fost găsită pe strada Străpungerea Silvestru. „Este un caz social. Femeia a mai fost adusă de nenumărate ori la UPU. De data aceasta însă era în stare hipoterică, cu o termeratură a corpului de 25,3 grade Celsius. 

A intrat în stop cardiorespirator, cu fibrilaţie ventriculară. A fost resuscitată şi internată la Clinica de Cardiologie. Se află în comă post-resuscitare şi a fost intubată. Prognosticul este extrem de rezervat, dar ne luptăm să supravieţuiască“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD UPU Iaşi. Medicii au precizat că numărul pacienţilor fără adăpost este mai mare decât în alţi ani. Mai exact, cel puţin trei cazuri sociale sunt aduse cu ambulanţele în fiecare zi.

„În cazul femeii de 70 de ani, dacă va merge bine, dacă evoluţia va fi una bună, unde se va duce când va fi externată? Cred că aici trebuie să intervină şi autorităţile sau organizaţiile care se ocupă cu această categorie socială. Totuşi, şi oamenii străzii sunt tot oameni. Nu pot fi lăsaţi să moară în stradă de frig“, a adăugat Diana Cimpoeşu. Primăria Muncipiului Iaşi dispune de trei cămine destinate celor fără locuinţe, cu o capacitate totală de 120 de locuri. În momentul de faţă, cele 80 de paturi de la centrul de noapte de pe str. C.A. Rosetti sunt ocupate. 

Comentarii