Activităţi preventive derulate de poliţiştii ieşeni pe fondul creşterii masive a cazurilor de Covid

marți, 26 octombrie 2021, 11:19
2 MIN
 Activităţi preventive derulate de poliţiştii ieşeni pe fondul creşterii masive a cazurilor de Covid

Începând cu instituirea stării de urgenţă la nivel naţional, continuând ulterior cu măsurile şi interdicţiile aferente stării de alertă, poliţiştii ieşeni au acţionat pentru a informa, preveni şi verifica respectarea măsurilor, aplicabile fiecărui context epidemiologic, în parte.

Cele mai multe dintre aceste activităţi s-au realizat prin cooperarea cu alte structuri cu atribuţii pe linia menţinerii ordinii publice, scopul fiind unul comun, şi anume combaterea răspândirii virusului.

Având în vedere noile măsuri, aplicabile începând cu data de 25 octombrie, activităţile poliţiştilor integrează verificarea respectării prevederilor referitoare la portul măştii de protecţie în spaţiile publice închise şi deschise, respectarea interdicţiei de circulaţie, a programului de funcţionare al operatorilor economici, restaurantelor, cafenelelor, precum şi respectarea obligaţiei persoanelor de a face dovada, în condiţiile impuse de lege, a dovezii de vaccinare sau trecere prin boală.

Astfel, în cadrul acţiunii derulate astăzi, 26 Octombrie ac, poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Urbană Iaşi au amintit cetăţenilor faptul că nerespectarea prevederilor referitoare la portul măştii de protecţie se sancţionează conform Legii 55/2020, cu amenda între 500 şi 2.500 de lei. De asemenea, cu aceeaşi amendă se sancţionează şi nerespectarea prevederilor referitoare la interdicţia de circulaţie a persoanelor.

În ceea ce priveşte încălcarea obligaţiei de a prezenta Certificatul Verde pentru astfel de activităţi, amenda este cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei,pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice care nu respectă obligaţia de verificare a certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, sancţiunea este amenda cuprinsă între 2.000 de lei şi 10.000 de lei. Activitatea informativ-preventivă a fost derulată de poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Urbană Iaşi pe Bulevardul Ştefan cel Mare din mun. Iaşi.

 

Comentarii