anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Atentie soferi! Toate asigurarile RCA emise la City Insurance vor expira in curand (P)

GALERIE
Poza principala-asigurare-rca-city-insurance
 • Poza principala-asigurare-rca-city-insurance
- +

In data de 9 februarie 2022 Tribunalul Bucuresti a deschid procedura falimentului City Insurance. Astfel toate politele aflate in vigoare vor mai fi valabile 90 de zile. Mai jos gasiti data pana la care mai sunt valabile si ce e bine de stiut.

Dupa cum probabil stiti, in data de 17 septembrie Autoritatea de Supraveghere Financiara din Romania a decis sa retraga autorizatia de functionare a asiguratorului City Insurance.

In data de 31 ianuarie 2022  erau in vigoare aproximativ 1.157.213 asigurari, in mare majoritate fiind polite de asigurare rca.

In data de 9 februarie 2022 Tribunalul Bucuresti a deschid procedura falimentului City Insurance. Astfel toate politele aflate in vigoare vor mai fi valabile 90 de zile pana pe data de 11 mai 2022.

In data de 11 mai 2022 vor expira toate asigurarile emise de City Insurance.

“In baza art. 252 din Legea nr. 85/2014 pune in vedere lichidatorului judiciar sa comunice, de indata, deschiderea procedurii de faliment partilor interesate, Autoritatii de Supraveghere Financiara, Fondului de garantare, precum si oficiului registrului comertului unde este inregistrata societatea de asigurare / reasigurare debitoare, in vederea efectuarii mentiunii - societate de asigurare / reasigurare in faliment. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei in sarcina lichidatorului judiciar. Pune in vedere debitorului ca este obligat sa depuna in 10 zile de la pronuntarea prezentei hotarari, la dosarul cauzei, actele si informatiile prevazute la art. 67 alin. 1 din Legea nr. 85/2014. in cazul in care debitoarea nu va depune actele si informatiile aratate devin aplicabile dispozitiile art. 82 alin. 2 din Legea nr. 85/2014”, a stabilit instanta.

Dupa momentul retragerii autorizatiei de functionare a CITY Insurance de catre ASF, compania avea in vigoare, la 30 septembrie 2021, 2.520.309 de polite RCA, iar dupa patru luni, pana la finalul lunii ianuarie 2022, numarul acestora se reduce la circa 1.157.213 polite RCA, conform datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Bine de stiut!

 • Dupa aceasta data, 11 mai 2022, nu mai sunteti asigurati in cazul in care aveti o asigurare rca valabila la City.
 • In cazul unui eveniment rutier, nu aveti o asigurare rca valida, astfel raspundeti pentru daunele provocate.
 • In cazul unui control al politiei veti fi amendat pentru ca nu aveti o asigurare rca valabila.
 • Puteti oricand sa va incheiati o asigurare rca cu data start 12 mai 2022 pe www.asigurare-rca.ro

Dupa retragerea autorizatiei de functionare a asiguratorului City Insurance a urmat o recalibrare a pietei asigurarilor, atragand dupa sine o variatie ascendenta  a preturilor. 

Din cauza procedurilor greoaie de recuperare a banilor in cazul in care partea vinovata detinea o asigurare rca la City, procentul asiguratilor care au ales clauza de *decontare directa a fost in crestere incepand cu luna septembrie 2022. 

*Clauza de decontare directa â in caz de dauna, pagubitul isi repara masina pe propria asigurare rca.

Evolutia numaruluilui de clauze de decontare directa in ultimii ani

Nu uitati, pe 11 mai 2022 expira toate asigurarile rca emise de City Insurance.

Drum bun si fara evenimente!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.