anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Crima conjugală cu clopoţelul în mână, de Anul Nou: ucigaşul pierde şi libertatea, şi copiii

GALERIE
crima, anul nou, crivesti
  • crima, anul nou, crivesti
- +

Un ieşean şi-a ucis soţia în bătaie chiar în prag de An Nou. A primit totuşi o sentinţă uşoară, judecătorii luând în calcul faptul că agresorul nu intenţionase decât aplicarea unei „corecţii”.

Căsătoriţi de 20 de ani, cei doi aveau împreună trei copii. O fată majoră era măritată la Criveşti, iar ceilalţi doi copii, de 14, respectiv 10 ani, locuiau în continuare cu părinţii în alt sat al comunei Vânători, Gura Bâdiliţei. Cei doi soţi beau aproape zilnic, după care începeau să se certe, ocazii cu care Gelu Gherasim îşi lovea nevasta, reproşându-i că nu se ocupă de copii şi de gospodărie. La fel s-a întâmplat şi pe parcursul lunii decembrie a anului trecut. Pe 30 decembrie, a izbucnit o nouă ceartă, la care a asistat şi copilul de 10 ani. Gherasim a început să-şi lovească soţia cu picioarele, apoi cu un lemn pregătit pentru foc, lângă sobă. După ce şi-a bătut soţia, bărbatul a plecat. Femeia s-a aşezat în pat, unde a rămas toată ziua, plângându-se că o doare capul.

A doua zi dimineaţa, femeia i-a spus soţului că o dor picioarele şi i-a arătat vânătăile pe care i le făcuse. Apoi, împreună, au făcut curat în casă. În jurul orei 12.00, femeia a plecat cu băiatul mai mare la doi vecini pentru a-i ura, după care s-au întors. La ora 17.00, băiatul a plecat din nou la urat, lăsându-şi părinţii acasă. A revenit în jurul orei 23.00 şi a constatat că părinţii dormeau, aşa că a ieşit din nou în drum, discutând cu o vecină timp de o jumătate de oră. Când a intrat în casă, şi-a văzut mama căzută în faţa patului. A încercat să o trezească, dar nu a reuşit. Şi-a trezit tatăl, care a constatat că soţia îi murise. Necropsia a stabilit că urmele de lovituri aplicate de Gherasim acopereau aproximativ 30% din corpul femeii. Aceasta murise în urma hemoragiei interne. Decesul fusese favorizat de cantitatea foarte mare de alcool consumată. Victima avea o îmbibaţie alcoolică de 4,03‰ în sânge.

Magistraţii Tribunalului au reţinut în defavoarea bărbatului consumul cronic de alcool şi climatul violent din familie, întreţinut de ambii soţi. În favoarea lui a cântărit faptul că asigura veniturile familiei prin munci ocazionale în agricultură, lipsa antecedentelor penale, ca şi lipsa oricăror probleme provocate în sânul comunităţii. Bărbatul se manifesta violent doar acasă, faţă de soţia sa. Judecătorii l-au condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare, interzicându-i totodată şi exercitarea drepturilor părinteşti timp de 3 ani. În numele copiilor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a solicitat plata unor daune morale în valoare de câte 5.000 de lei, cerere aprobată de judecători. Sentinţa a fost contestată de Gherasim, primul termen al apelului desfăşurându-se ieri. Instanţa a amânat cauza pentru ultima zi a acestei luni. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.