Două olimpiade naționale ale elevilor încep azi la Iași. Festivitatea de deschidere, la Ateneu, de la ora 17

vineri, 26 aprilie 2024, 03:00
1 MIN
 Două olimpiade naționale ale elevilor încep azi la Iași. Festivitatea de deschidere, la Ateneu, de la ora 17

Peste 750 de elevi din clasele a VII-a până la a XII-a vor participa la Olimpiada Națională de Limba franceză și Olimpiada Națională de Limbi romanice (limba italiană, limba spaniolă, limba portugheză), organizate la Iași, în perioada 26-30 aprilie.

Festivitatea de deschidere va avea loc la Sala Unirii a Ateneului Național Iași, vineri, 26 aprilie, de la ora 17. Proba scrisă va fi susținută sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10, la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași (limba franceză) și la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași (limbile romanice). Proba orală se va desfășura duminică, în aceleași licee menționate anterior. Festivitatea de premiere va avea loc marți, începând cu ora 9:30, la Sala Unirii a Ateneului Național din Iași.

În plus, potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Iași, pe durata celor cinci zile de activități, elevii participanți vor descoperi repere istorice, culturale, spirituale și turistice ale orașului Iași. Vor vizita muzee, vor viziona spectacolul de teatru „Jocul dragostei și al întămplării” la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași și vor avea parte de un tur ghidat al orașului Iași.

Informații despre cele două evenimente pot fi consultate și pe site-urile https://onlf2024.racovita.ro/ și https://onlr2024.racovita.ro/.

Program Olimpiada Națională de Limba franceză: Program Olimpiada LFR_IS_2024_elevi

Program Olimpiada Națională de Limbi romanice: Program Olimpiada Limbi romanice_IS_2024_elevi

 

Comentarii