Examen dur de intrare la UMF Iaşi: 8,72 ultima medie bugetată. Un singur 10 la admitere la Medicină, alţi 41 la Bioinginerie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Examen dur de intrare la UMF Iaşi: 8,72 ultima medie bugetată. Un singur 10 la admitere la Medicină, alţi 41 la Bioinginerie

GALERIE
rezultate, admitere, umf
  • rezultate, admitere, umf
- +

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) a publicat rezultatele concursului de admitere susţinut faţă în faţă, în condiţii speciale, în peste 80 de amfiteatre din Iaşi, duminică - 25 iulie. Rezultatele confirmă o parte dintre declaraţiile tinerilor care au susţinut probele: nivelul de complexitate, în special la întrebările la prima vedere, a fost unul complicat, iar notele sunt pe măsură.

Astfel, la specializarea Medicină Generală, cea mai căutată, unde concurenţa a fost de aproape 4 studenţi/loc, ultima medie la buget a fost de 8,72, în timp ce ultima notă de la taxă a fost de 8,19. De aici încolo, notele scad progresiv, la Tehnică Dentară, Farmacie, Bioinginerie şi Balneofiziokinetoterapie fiind cuprinse între 5 şi 6. La Medicină Dentară, unde concurenţa a fost surprinzătoare anul acesta pentru conducerea UMF Iaşi, de 3,83 studenţi pe loc bugetat, ultima medie de la buget a fost 7,29, iar la taxă s-a intrat cu 6,33. La Asistenţă Medicală Generală s-a intrat la buget cu 7,90, în timp ce la taxă ultima medie a fost 5,45. Fotografia de la finalul concursului de admitere arată complet diferit în 2020. La Medicină Generală notele au fost în medie cu 50 de sutimi mai mici, ultima medie de la buget fiind de 9,11, iar la taxă de 8,65.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi la Asistenţă Medicală Generală, diferenţa fiind tot în jur de 50 de sutimi, 8,47 buget şi 6,2 la taxă. Doar la Medicină Dentară notele au fost puţin mai mari anul acesta, cu 10-15 sutimi, în contextul în care şi concurenţa a crescut la 3,83 de la 3,21 în 2020. Singura facultate care a avut media de intrare între 5 şi 6 în 2020 a fost Farmacia, cu 5,44 ultima notă de la buget. Au existat, ca în fiecare an, şi o serie de teze perfecte la concursul de la medicină. La Medicină Generală a fost un singur 10 la teză, şi o notă aproape de perfecţiune - 9,9, un singur 10 a fost şi la Asistenţă Medicală Generală, un singur 10 şi la Tehnică Dentară. O situaţie atipică a fost la Bioinginerie, unde teza se dă dintr-o singură materie şi au fost 41 note de 10 înregistrate la buget, iar prima persoană care a intrat la taxă a avut tot 10 la testul de admitere. La UMF începe, în perioada următoare, înmatricularea candidaţilor pentru validarea locurilor finale. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.