Femeie în toată firea, fără permis, la volan cu alcoolemie record: 4,6 la mie

miercuri, 13 februarie 2019, 02:58
3 MIN
 Femeie în toată firea, fără permis, la volan cu alcoolemie record: 4,6 la mie

Aceasta s-a întâlnit întâmplător în trafic cu un echipaj al Poliţiei, la ora 3 noaptea, care a observat mersul sinuos al maşinii. Până a întors Poliţia, femeia de 52 de ani a schimbat locul cu un pasager, spun procurorii. Culmea ironiei: cu doar câteva zile înainte, aceiaşi poliţişti îl opriseră şi pe fiul femeii, care conducea fără permis şi cu o alcoolemie de 2,8 la mie.

Caz de Cartea Recordurilor instrumentat de anchetatorii ieşeni. O femeie din judeţ s-a ales cu dosar penal şi a fost plasată sub control judiciar după ce a condus un vehicul cu o alcoolemie în sânge incredibilă, des întâlnită în cazurile de pacienţi ce ajung la spital în comă alcoolică.

Petronela Munteanu are 52 de ani şi este originară din comuna Miroslava. Femeia a fost prinsă de poliţiştii din comună conducând un vehicul marca Opel Corsa. Era ora 3.30, pe 9 februarie, când Munteanu a fost oprită de un echipaj de poliţie cu care se intersectase întâmplător în trafic şi care observase că maşina condusă de femeie avea o traiectorie sinuoasă. Când au ajuns la maşină, poliţiştii au găsit-o pe femeia în cauză pe scaunul din dreapta, însă, potrivit informaţiilor de la dosar, aceasta ar fi făcut schimb înainte de legitimare cu unul dintre cei trei pasageri care se aflau în maşină la momentul respectiv. Culmea este că Petronela Munteanu nu are nici permis de conducere.

Surse judiciare au precizat că femeia era conştientă când a fost identificată de Poliţie, însă prezenta semne evidente că s-ar afla în stare de ebrietate. Din acest motiv, oamenii legii au pus-o să sufle în etilotest, valoarea relevată de aparatul Drager fiind de 1,82 mg/l în aerul pur expirat. Ulterior, femeia a fost dusă la spital unde i s-au prelevat două probe de sânge, valorile fiind de 4,67 şi 4,55, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care conduce investigaţia în acest caz.

„Procurorul de caz a dispus ca inculpate să fie cercetată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile“, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul instituţiei.

Şoferiţa inconştientă nu recunoaşte însă faptele, şi spune că nu se afla la volan atunci când a fost prinsă.

Fiul femeii, prins şi el băut la volan

Potrivit unor surse din Poliţie, păţania Petronelei Munteanu nu este singulară în familia acesteia. Pe 30 ianuarie, fiul individei, Ionuţ Tîmpescu, a fost şi el prins, de aceiaşi poliţişti, conducând fără permis şi în stare de ebrietate. Alcoolemia din sânge a tânărului a fost de aproximativ 2,8 la mie, potrivit aceloraşi surse. Tânărul a fost arestat preventiv.

Doar anul acesta, alţi doi şoferi au fost prinşi la Miroslava după ce au comis infracţiuni rutiere, printre care şi conducere fără permis. Alcoolul la volan şi conducerea fără permis rămân două dintre problemele grave cel mai des întâlnite în munca anchetatorilor ieşeni. Peste 1.000 de cauze de acest tip se află în lucru, în prezent, la Biroul şi Serviciul Rutier Iaşi. Doar anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au trimis în judecată peste 300 de şoferi care au condus băuţi sau fără permis.

Comentarii